Vacante

#cazare #rezervare #rezervare online

Cum cauti online cazare la proprietari pentru vacanta

Una dintre cele mai avantajoase tipuri de cazare o reprezinta cea gasita pe cont propriu, online, pe site-urile de booking si cele de anunturi. Astfel, poti gasi camere de inchiriat, apartamente sau studiouri la preturi foarte bune, mai ales atunci cand calatoresti insotit. Dar ce trebuie sa stii inainte sa incepi cautarea?

Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont:
 

1 Gaseste mai multe site-uri de booking si anunturi
 

Pe langa site-uri internationale precum booking.com, este bine sa cauti si pe site-urile specializate locale. Astfel, daca iti cauti un apartament intr-un oras din Italia, ar fi bine sa te uiti si peste site-urile locale, pentru Italia, nu doar la cele internationale de rezervare a cazarii. Vei avea o plaja mai mare de cautare.

Site-uri de profil gasesti la o cautare pe internet. De asemenea, pe forumuri sunt multe linkuri spre site-uri bune, unde ai sanse reale sa descoperi ceva pe placul tau.
 

2 Stabileste-ti clar niste criterii in minte
 

In primul rand, orice cerere de cazare, indiferent ca o faci spre o agentie sau direct spre proprietar, necesita cunoasterea clara a datei de sosire si de plecare. Daca nu esti foarte sigur cand vei calatori, nici raspunsul nu poate fi clar, iar in unele cazuri pur si simplu nu ti se poate raspunde la intrebare. Proprietarul trebuie sa verifice perioada de disponibilitate avand in fata niste date calendaristice concrete.

Apoi gandeste-te la timpul de cazare pe care il vrei: apartament, vila, casa, studio etc. Stabileste-ti locatia preferata, in centrul orasului, la perferie, oriunde etc. Gandeste-te care sunt facilitatile de care ai neaparat nevoie. Astfel iti restrangi mult aria de cautare si nu mai pierzi ore in sir cu rezultate complet irelevante pentru tine.
 

3 Cauta din timp
 

Sursa foto: cheapairlineflights.blogspot.comIncepe sa cauti din vreme. Daca vei calatori in extrasezon, ai mai multe sanse sa gasesti ceva pe placul tau, dar chiar si atunci se poate ca multe locatii sa fie deja inchiriate.

Gandeste-te ca sunt persoane care rezerva din toata lumea, asa ca, pentru perioade de varf de sezon , cu atat mai mult este important sa cauti din timp. Pentru un pret foarte bun si o disponibilitate ridicata (oferte numeroase), trebuie sa trimiti cereri cu multe luni inainte.

De asemenea, fii foarte atent la continutul anuntului. Daca exista ceva ce ai in minte si nu regasesti in enunt, se poate sa nici nu existe acea facilitate. Noteaza-ti si nu uita sa intrebi.
 

4 Trimite mai multe cereri
 

Nu te rezuma la a trimite o simpla cerere. Unii proprietari care inchiriaza camere sau locuinte private nici nu mai raspund la email daca au totul ocupat. Altii raspund oricum, iar unii iti pot propune alte variante. Este bine sa trimiti cat mai multe cereri, pe care sa ti le salvezi undeva. In cazul in care raspunsurile primite nu vor include la final si cererea ta, vei putea sa faci legatura cu emailul tau initial.
 

5 Fii pregatit sa negociezi
 

Unele persoane care inchiriaza acorda reduceri pentru anumite perioade, iar acest lucru nu este mentionat in textul initial al anuntului, dar ti se precizeaza in raspuns. De asemenea, verifica intotdeauna daca iti convin toti termenii intelegerii, inclusiv suma la care se ridica depozitul de garantie. Uneori aceasta e similara sumei percepute pentru chirie si, chiar daca ti se returneaza la final, depozitul poate insemna bani multi. Iar pe ei nu te vei putea baza cat stai acolo. Trebuie sa fii pregatit sa negociezi.

Unii proprietari percep taxe suplimentare pentru curatenie, cablu tv etc, care sunt obligatorii sau optionale, in functie de caz. Verifica toate aspectele, pentru a nu avea surprize si negociaza fiecare suma.
 

6 Acorda din timpul tau celor care ti-au raspuns
 

Indiferent care este decizia finala, se recomanda sa le raspunzi si celorlalti care ti-au scris inapoi, pentru a le multumi. Pe viitor poti avea nevoie din nou de ei si o discutie incheiata frumos nu poate decat sa te ajute.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea