Vacante

#hotel #cazare #rezervare #online #site de rezervari

Cum alegi un hotel pe internet

Hotelul reprezinta unul dintre aspectele esentiale cand planifici o vacanta. Cu totii dorim ca locul in care stam in concediu sa fie cel putin curat si civilizat. Si cum multe rezervari la camerele de hotel se fac online, alegerea devine dificila, daca nu dispui de suficiente informatii. Se stie ca site-urile oficiale si ofertele operatorilor au, de obicei, prezentari favorabile. Dar cum afli daca asa este si in realitate?
 
In cazul in care alegi hotelul pe cont propriu, exista cateva aspecte de care este bine sa tii cont, pentru a fi sigur ca ai facut o alegere buna. Sursele de informare care te vor ajuta in luarea deciziei trebuie sa fie atat de pe internet, cat si din mediul extern.


1 Decide destinatia de vacanta pentru a restrange lista ofertelor de cazare la hotel


Indiferent ca faci un circuit sau ca optezi pentru un sejur, tot va trebui sa dormi undeva si, posibil, sa si mananci. De aceea, este important sa decizi destinatia de vacanta sau popasurile, dupa caz.


2 Decide care este bugetul alocat pentru hotel


Este necesar sa stii care este suma pe care esti dispus s-o platesti pentru cazare. Este util sa te gandesti si care sunt nevoile tale, referitor la servicii si facilitati. Astfel, din toate unitatile de cazare existente in acel loc, poti sa restrangi lista la acele hoteluri, pensiuni, vile etc care corespund situatiei tale.


3 Alege cateva variante de hotel


Urmatorul pas este sa alegi 2-3 variante, pe care sa le verifici in mai multe surse. Nu este bine sa-ti alegi prea multe hoteluri pentru ca iti ia foarte mult timp sa le verifici pe toate.


4 Verifica site-ul oficial al hotelului


Daca hotelul are un site oficial, este bine sa incepi cu el. Desigur, orice site oficial va avea o prezentare pozitiva, fiind vorba aici, in primul rand, de marketing. Insa, din informatiile prezentate, iti poti da seama de unele aspecte: tipul de constructie (o singura cladire sau un complex de cladiri), pozitionare (locatia hotelului), preturi (in cazul in care sunt disponibile), istoria hotelului (unele hoteluri pot avea o istorie foarte interesanta, care aduce un plus de atractivitate) etc.


5 Cauta review-uri despre hotel


Pe internet gasesti pareri ale celor care au vizitat hotelul pe site-uri romanesti sau straine. Forumurile pot fi o sursa utila, dar cu mentiunea ca veridicitatea celor spuse acolo nu poate fi garantata. Afla mai multe despre sursele neoficiale din articolul Cum alegi informatiile de vacanta de la prieteni.

Trip Advisor reprezinta alta sursa utila, fiind unul dintre site-urile turistice de top, la nivel international. Fiecare hotel are la inceput o categorie utila, care arata cate puncte a primit pentru tipul de turist caruia ii este recomandat/care este potrivit pentru acel hotel (tineri, familii etc). O alta categorie este cea a voturilor primite pentru gradul de satisfactie: foarte bun, mediu, saracacios, groaznic etc.

Ai grija ca review-urile pe care le citesti sa fie cat mai recente. Aici exista doua aspecte: data la care a fost publicat acel review si data la care persoana in cauza spune ca a stat in acel hotel.


6 Intreaba un agent de turism despre hotel


Indiferent ca intentionezi sa cumperi printr-o agentie sau nu, poti pur si simplu sa intrebi un agent detalii despre hotelul care te intereseaza. Mentioneaza-i asteptarile tale si intreaba-l daca acel hotel este cu adevarat potrivit. Nu uita ca este meseria si datoria lui sa te informeze si un agent bun, care tine la satisfacerea clientilor sau potentialilor clienti va fi sincer si iti va spune cand un hotel chiar este de 5 stele si cand, in realitate, ofera servicii de maxim 3 sau 4 stele.


7 Cauta in cataloagele tour operatorilor comentariile acestora despre hotel


Se stie deja ca numarul de stele si calitatea unui hotel difera nu doar de la o tara la alta, dar chiar de la o regiune la alta. De aceea, tour operatorii romani care vand camere de hotel agentiilor romanesti revanzatoare isi cunosc de obicei propriul produs. Acest lucru inseamna ca un tour operator , odata ce incheie un contract cu un hotel dintr-o anumita tara, il viziteaza si il monitorizeaza, pentru a fi la curent mereu cu serviciile si facilitatile acestuia.

De exemplu, un hotel de 5 stele all inclusive din Turcia va aparea in catalogul tour operatorului cu aceeasi prezentare. Insa, tour operatorul isi rezerva dreptul de a adauga un comentariu propriu (de obicei, in partea de jos a paginii), unde isi prezinta propria parere. Din acest comentariu poti afla lucruri interesante: ca hotelul este o afacere de familie; ca este potrivit mai mult pentru cei care doresc un sejur linistit; ca este un hotel modest, fara pretentii, pentru un buget mic etc.

Este important sa citesti aceste comentarii. Chiar daca sunt exprimate intr-un mod elegant si diplomat, poti citi printre randuri acele lucruri pe care nu le vei gasi niciodata in prezentarea oficiala a unitatii hoteliere.


8 Intreaba-ti prietenii despre hotel


Prietenii nu sunt specialisti, dar daca au fost in vacanta undeva si s-au simtit excelent, pot macar sa-ti arate poze si astfel vezi unde au stat. Se poate ca gusturile si nevoile lor in ceea ce priveste concediul sa difere mult de ale tale. Dar ei iti pot oferi fotografii si chiar date de contact, daca au un numar de telefon, un email sau o carte de vizita .


9 Fii prudent cand pretul este foarte mic la hotel


In extrasezon si in capetele de sezon, hotelurile prefera sa-si ocupe camerele la preturi modice, decat sa ramana fara clienti. Insa cand o saptamana de vacanta cu all inclusive si avion inclus te costa 199-299 euro, este bine sa verifici acele hoteluri. In general, cele care isi permit astfel de preturi sunt hotelurile mai modeste, unele dintre ele neoferind serviciile si facilitatile la care te-ai astepta dupa cate stele au. In aceeasi perioada, un hotel bun, de 5 stele, nu prea scade sub 500 euro.

Desigur, aceasta situatie variaza de la caz la caz. Insa cel mai sigur este sa te interesezi, inainte de a plati pentru o vacanta.


10 Centralizeaza informatiile obtinute: cate bile albe versus cate bile negre


Verifica parerile pozitive si cele negative, referitoare la hotelul respectiv. In mod normal, un hotel bun ar trebui sa aiba mai multe review-uri, comentarii si pareri pozitive decat negative. Tine cont mereu de tipul sursei (sursa oficiala/neoficiala) si de actualitatea informatiei. Astfel, vei ajunge la un rezultat care ar trebui sa te ajute sa-ti dai seama daca merita sau nu sa faci rezervarea.

 

Sursa foto : ankurkolkata.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea