Vacante

#spa #tratamente #relaxare #centru spa #vacanta #hoteluri #resorturi

Cum alegi o vacanta la spa

Vacantele la spa reprezinta o posibilitate de a face o detoxifiere a organismului sau pur si simplu cateva zile de relaxare si rasfat al trupului. Putina lume incearca in vacanta un tratament daca nu are probleme de sanatate, insa odata depasita reticenta, experienta poate fi surprinzator de placuta. Chiar si barbatii care sunt mai putin interesati de masaj sunt incantati de efecte, daca incearca de curiozitate asa ceva in vacanta. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti acele lucruri de care este bine sa tii cont pentru o vacanta la spa.

Pasi de urmat

Pasul 1. Tipurile de spa. Poti alege o destinatie de vacanta specializata pe astfel de servicii. In acest caz, pachetul include de obicei meniuri dietetice, exercitii la sala, sedinte de masaj si diverse tratamente, toate avand un scop precis la sfarsitul sejurului. O alta varianta este sa alegi un hotel obisnuit, care detine un centru spa, unde te poti relaxa.

Spa-urile au o gama extrem de diversificata de oferte si servicii, iar singura posibilitate de a face alegerea potrivita este sa spui personalului care sunt nevoile tale. Pot fi programe de sanatate, frumusete, fitness, relaxare etc.

Pasul 2. Serviciile si pretul. Cele mai bune servicii, oferite de personal calificat, sunt de obicei si cele mai scumpe. Avand insa in vedere nevoia de a beneficia de un loc perfect igienizat si de produse naturale, odata ce alegi o vacanta la spa nu poti face economie. In Egipt si Turcia, de exemplu, spa-urile din resorturile de 5 stele de pe litoral au preturi care incep de la aproximativ 20 euro si pot ajunge la cateva sute de euro, in functie de procedura.

Daca beneficiezi de un pachet de vacanta all inclusive sau ultra all inclusive, este foarte important sa ceri personalului hotelier sa-ti explice exact gratuitatile primite in cadrul acestei oferte. In majoritatea cazurilor, astfel de pachete de vacanta includ cateva servicii la spa pentru care nu trebuie sa mai platesti nimic. Este nevoie doar sa faci rezervare la centrul spa al complexului hotelier si sa-ti pregatesti costumul de baie.

Pasul 3. Mergi cu cineva. Este intotdeauna mai placut sa ai un prieten cu care sa vorbesti, cand mergi la masaj sau in orele de relaxare la sauna sau jacuzzi.

Sfaturi&Avertismente

• Prosoapele si halatele de baie sunt puse la dispozitia clientilor de catre personalul spa-ului, astfel incat nu mai trebuie sa le iei pe cele din camera de hotel.

• De obicei, la intrarea in centrul spa exista un bar unde clientii pot sa consume sucuri naturale si alimente dietetice, dupa ce ies de la tratament.

Daca ai incercat serviciile unui spa in vacanta, povesteste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa se bucure de astfel de tratamente.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea