Vacante

Cu feribotul in vacanta

I se mai spune ferryboat sau train ferry sau bac, avand diverse forme. In general, feriboturile sunt nave prevazute cu sine de cale ferata, asigurand continuitatea traficului feroviar de la un port la altul, intre malurile unui fluviu. Transferul se asigura fara ca pasagerii sa-si paraseasca locurile. Unele bacuri ofera atat servicii feroviare, cat si rutiere .

 

In cazul unor pachete turistice, in pretul platit catre agentie este inclus si transportul cu feribotul, pentru anumite destinatii. Agentia sau operatorul de turism este obligata sa ofere toate detaliile cu privire la acest lucru. De exemplu, intr-o vacanta de 590 euro de persoana in insula Santorini sunt incluse: transportul charter Bucuresti- Creta -Bucuresti, 7 nopti de cazare la hotel si transferul aeroport- feribot -aeroport si feribot-aeroport-feribot.

 

Pentru vacantele pe cont propriu, este important sa stii din timp orarul feribotului care te intereseaza. Aceste informatii se afla direct de la portul respectiv, sau online, pe site-ul firmei de care apartine ambarcatiunea.

 

Preturi orientative pentru feribot

 

In cursul unei excursii prin Grecia, se poate ajunge din Kavala in Insula thassos printr-un transfer cu feribotul. Taxa pentru traversare este de 6 euro, un bilet dus-intors. Tot in Grecia, un bilet de feribot Keramoti-Thassos-Keramoti costa 6 euro de persoana.

 

Feribotul in Egipt, pentru ruta Hurghada – Sharm El Sheikh, costa aproximativ 70 euro de persoana, dus-intors si 50 euro pentru copii.

 

In unele oferte, feribotul nu reprezinta doar un bilet de traversare rapida dintr-o zona in alta, ci poate sa includa una sau mai multe nopti de cazare. De exemplu, pentru o excursie Italia-Corfu de 11 zile la 479 euro, traversarea din Italia in Grecia se face cu feribotul. In functie de oferta, poti fi cazat o noapte intr-o cabina de 4 persoane. In alte cazuri cabinele sunt de tip economic. Pentru a sti precis la ce sa te astepti este bine sa intrebi inainte agentia de turism.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

  
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea