Vacante

#reduceri vacante #vacante #discounturi #copii #tineri #pensionari

Criterii pentru acordarea discounturilor, in functie de varsta

Cand planifici o vacanta, ai posibilitatea sa beneficiezi de reduceri chiar daca nu este o perioada in care se promoveaza ofertele speciale, cu discounturi . Aceste reduceri depind de varsta si sunt dedicate persoanelor pensionate, tinerilor si copiilor. Iata ce trebuie sa stii despre aceste oferte cu preturi reduse :

1. Pensionarii beneficiaza de reduceri daca prezinta cuponul de pensie

Majoritatea agentiilor propun oferte de vacanta cu reduceri pentru pensionari. Chiar daca nu se mentioneaza in oferta, este bine sa intrebi. Trebuie sa ai in vedere faptul ca o astfel de reducere, odata acordata, nu poate fi alaturata oricarei alte reduceri sau promotii, deoarece discounturile nu sunt niciodata cumulabile.

Pentru a primi un pret redus, trebuie sa prezinti agentiei o copie dupa ultimul cupon de pensie. Exista destinatii unde hotelurile solicita turistilor o legitimatie de pensionar cu varsta peste 62 de ani. De exemplu, in orasul Gyula, din Ungaria, turistii veniti aici la tratamente balneare trebuie sa prezinte un astfel de act doveditor.

Exista, de asemenea, programe sociale, care propun pachete atractive de vacanta. Un astfel de program este “O saptamana in Spania”, disponibil pentru persoanele cu o varsta de peste 55 de ani. Inscrierea se face pe baza cartii de identitate. O astfel de persoana poate sa mearga insotita de cineva (maxim 1 persoana), daca acest insotitor are o varsta sub 55 de ani. Insotitorul plateste un supliment de 100 euro/pachet. Alte detalii despre program gasesti aici.

2. Copiii au numeroase facilitati, reduceri si gratuitati

De obicei, pentru copii se acorda gratuitate la cazare daca au o varsta sub 2 ani. Urmatorul copil primeste un discount de 50%. Exista insa turism care acorda aceasta gratuitate primului copil cu varsta mai mica de 14 ani. Conditiile legate de varsta variaza destul de mult, in functie de operator, tip de oferta, perioada, hotel etc. De aceea este bine sa cauti mai mult, pentru a gasi cea mai buna varianta, in special daca in familia ta sunt mai multi copii. Reducerile sunt disponibile prezentand o copie dupa certificatul de nastere.

grup turistiInconvenientul major al ofertelor gratuite pentru minori consta in compromisurile care trebuie sa fie facute: copilul mai mic de 2 ani cu primeste loc propriu in autocar si nici pat suplimentar etc. Exista insa si pachete de vacanta in care un copil cu varsta intre 2-12 ani poate fi cazat gratuit, in camera cu doi adulti, avand pat suplimentar.

Pentru astfel de pachete de familie, in care cei doi adulti doresc sa fie cazati impreuna cu doi copii intr-o camera dubla, se fac cereri din timp. Nu toate hotelurile dispun de camere care sa permita aceasta solutie de cazare.

3. Tinerii si studentii beneficiaza de reduceri

Daca ai mai putin de 26 de ani sau daca esti student, poti primi numeroase discounturi foarte utile in vacanta, pentru transport, cazare, intrari la obiectivele turistice etc. Un card dedicat tinerilor este International Youth Travel Card. Detalii despre modul de folosire si continutul acestuia gasesti aici.

Pentru studenti, exista International Youth Travel Card, denumit pe scurt IYTC. Amanunte afli de aici. Astfel de carduri sunt deosebit de utile in privinta transportului, indiferent ca este vorba despre bilet de avion, feribot, tren etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea