Vacante

#brason #vacante de craciun #dambul morii #craciun

Craciun de poveste la Dambu Morii, Brasov

Sarbatorile sunt momentele in care incep povestile. iar momentele de relaxare sunt in prim plan. In vacanta oricine isi doreste sa viziteze locuri frumoase, sa manance bucate de calitate si sa se distreze, pentru a se incarca pozitiv. Una dintre destinatiile de Craciun care iese in evidenta prin frumusete, aer curat, privelisti incantatoare si mancare buna, este cu siguranta Dambu Morii, o zona care se afla in apropierea Brasovului.

Brasovul este una dintre localitatile importante ale Romaniei, atat din punct de vedere turistic, cat si al amplasarii si locurilor de vizitat din preajma sa. Este unul dintre cele mai mari orase ale tarii si este impartit intre zona veche si cea noua. Centrul vechi al orasului Brasov este frumos amenajat, fiind plin de magazine, muzee, atractii turistice, restaurante si cafenele. De asemenea, acolo se afla una dintre Bisericile importante ale tarii, Biserica Neagra, cu o vechime de aproximativ 500 de ani.

Zonele de inconjoara Brasovul sunt pline de paduri de de munti, unde se pot face trasee pentru cei pasionati de drumetii. Aici exista si flora importanta si fauna ce cuprinde si una dintre cele mai mari populatii de ursi din Europa, precum si alte animale salbatice precum vulpile si lupii. Una dintre variantele de trasee importante este cea spre canionul 7 Scari. Raul Sipoaia a sapat un defileu in calcarele jurasice din Piatra Mare. Privelistea este impresionanta, iar cele 7 trepte sunt permanent slefuite de apa.

Daca vrei sa petreci Craciunul la Dambu Morii, opteaza pentru Complexul de 3* Dambu Morii, unde te vei bucura in vacanta de iarna de distractie, relaxare, mancare buna, inclusiv cina festiva de Craciun, si vizitarea Centrului Vechi al Brasovului, inclusiv al Targului de Craciun care este unul dintre cele cinci cele mai importante targuri din tara de acest fel, alaturi de cel de la Sibiu, Bucuresti, Alba Iulia si Timisoara. Targul cuprinde mancaruri traditionale, vin fiert, decoratiuni hand-made si artizani specializati. Luminitele orasului si atmosfera fascineaza si bucura atat adultii, cat si copiii.

In una dintre zilele petecute aici poti vizita si parcul acvativ numit Paradisul Acvatic Brasov, care cuprinde sase piscine interioare si doua exterioare, precum si tobogane cu apa, saune si alte atractii.

O alta distractie va fi un foc de tabara organizat pentru cei ce participa la Craciunul la Dambu Morii.

Se va vizita si Cetatea Prejmer, care este o biserica fortificata ce este recunoscuta de patrimoniul UNESCO. A fost construita in 1212-1213. Are o valoare inestimabila prin modalitatea constructiei, frumusetea sa exterioara si povestea pe care o poarta in spate. Aici se puteau retrage toate familiile din localitate pentru a se apara in cazul pericolelor. Fiecare avea cate o camera si toate erau legate intre ele prin scari de lemn si trasee realizate ce uneau intrarile in camere. Erau 272 de camere in care puteau sa fie adapostiti oamenii pentru a se apara si a supravietui in caz de razboi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea