Vacante

#corfu #grecia #insula

Corfu, delicatesa si traditie greceasca

Coborata din legendele zeilor grecesti, Corfu isi cheama „muritorii” de astazi, invitandu-i sa se bucure de frumusetea si varietatea peisajelor naturale si de traditiile vechi ale acestui pamant.

Legenda povesteste ca Poseidon a rapit-o pe acasa .ro/ acasa .ro/nimfa" title="nimfa">nimfa " title="nimfa">nimfa Kerkyra si a dus-o pe o insula fara nume. Aceasta insula a fost botezata de catre zeu dupa iubita sa. Si tot aici Hercule s-a trait povestea de iubire cu Naiada Melite. Si Casanova a ajuns pe Insula Corfu, unde a castigat simpatia localnicelor pana sa ajunga la inchisoare.

Situata in partea de nord a Marii Ionice, Corfu este cea de-a doua insula ca marime dintre Insulele Ionice Grecesti. Principalul oras se numeste Kerkyra, dupa nimfa lui Poseidon, sau Corfu Town. Gratie numerosilor maslini care cresc aici, insula Corfu si-a castigat renumele de Insula Verde.


Ce se viziteaza in Corfu


Datorita lungii sale istorii si a diferitelor influente culturale, insula Corfu nu are doar o clima blanda, cu plaje de calitate si panorame spectaculoase, dar ea detine si obiective turistice culturale de prim rang: Old Town (intrat in patrimoniul UNESCO), Palaio Frourio (Old Citadel), Neo Frourio (New Citadel), Ano Plateia, Kato Plateia, Palaia Anaktora cu gradinile sale (numit si The Palace of Sts. Michael and George), Museum of Asian Art etc.

Corfu TownIti prezentam in continuare cateva dintre atractiile importante ale Corfului.

• Corfu Town. Principala zona turistica a insulei o reprezinta Corfu Town, datorita aerului sau cosmopolit. In Corfu Town cele mai importante puncte de vizitat sunt Old Fort, The Theater of San Giacomo, Palace of Saint Michael and George, St. Spiridon's Church. 

Muzeul de Arta Asiatica este gazduit de Palace of Saint Michael and George, construit in secolul al XIX-lea. Palatul detine mobila veche si portrete ale unor presedinti ai Senatului, pe langa colectiile de arta asiatica ale dinastiilor Chinei  - Chang, Tcheou, Han, Wei, T'ang, Sung, Ming and Ch'ing – arme si masti de teatru din Japonia, exponate din India, Pakistan, Korea, Siam, Tibet, Cambodia, Thailanda etc. Un bilet intreg costa 3 euro, iar cu reducere, 2 euro de persoana. Cu ocazia anumitor sarbatori, intrarea este libera. Mai multe detalii despre programul de vizitare, preturi si colectii gasesti aici.

Palace of Saint Michael and GeorgeSfantul Spiridon este praznuit pe 12 decembrie si, in aceasta perioada se organizeaza an de an pelerinaje in Corfu, pentru cei care doresc sa se inchine la moastele acestuia. O vacanta de 6 zile costa in jur de 350 euro de persoana si asigura transportul cu autocarul sau microbuzul, cazarea cu mic dejun in hoteluri de 2 – 3 stele si insotitorul de grup. In timpul liber se fac diverse vizite pe insula (exemplu: in Paleokastrita, Old Town, Salonic etc).

• Kassiopi si Paleokastritsa. Orasul Kassiopi se afla in partea de nord-est a Corfului. Candva un sat de pescari, Kassiopi este o zona pitoreasca de pe insula, cu o lunga istorie si o natura bogata in plantatii de maslini, vita-de-vie si citrice. Primele date istorice despre regiune ajung pana in secolul al 3-lea, i.Hr. Drumurile de-a lungul coastei, privelistea plajelor si a dealurilor impadurite, amestecul de nou si vechi sunt cateva dintre atuurile zonei, preferata in special de catre turistii care isi doresc liniste si relaxare.

 

PaleokastritsaPaleokastritsa, un alt sat pitoresc aflat cam la 26 km de Corfu Town, reprezinta una dintre statiunile cele mai apreciate din Grecia, gratie plajelor si peisajelor spectaculoase. Acestea din urma pot fi vazute cel mai bine facand o plimbare cu vaporasul de-a lungul tarmului stancos. Printre sporturile de apa recomandate aici este snorkeling-ul.

• Agios Gordios. In partea de vest a insulei, aproape de Corfu Town, se afla Agios Gordios. Plaja inconjurata de padure, apele turcoaz si calde, sporturile de apa si gastronomia apetisanta sunt doar cateva dintre atributele zonei. Peisajele romantice o fac o zona ideala pentru indragostiti.

• Aqualand -ul din Corfu. Parcul acvatic, aflat in centrul insulei, detine numeroase instalatii de apa, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Unele zone sunt construite pentru cei mici, iar altele sunt destinate familiilor. Aqualand-ul pune la dispozitia turistilor sezlonguri, umbrele, dusuri, vestiare, fastfood, restaurant, magazine si alte facilitati. Corfu Aqualand este recomandat in principal familiilor cu copii, insa nu este un loc potrivit pentru turistii tineri care inteleg prin distractie mai degraba nightlife decat tobogane acvatice.

CorfuHotelurile din preajma parcului ofera acces gratuit in aqualand. Exista animatori care se ocupa de bunadispozitie a turistilor si care pot fi de ajutor parintilor cu copii.


Mancare si bautura in Corfu


Gastronomia insulei are la baza maslinele si uleiul de masline, fructele proaspete, branza, fructele de mare si legumele. Cele mai cunoscute localuri sunt tavernele, unde se serveste mancare traditionala si peste proaspat. De obicei, sunt afaceri de familie, care servesc mancare de generatii intregi, la preturi accesibile.

Daca vrei sa incerci specialitatile locale, ai o gama larga de preparate. Sofrito este o mancare din carne de vaca cu sos din ulei, otet, usturoi, piper si ceapa. Un preparat popular in Corfu este pastitsada, facut din carne de vaca in sos de rosii, cu usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, scortisoara si patrunjel. Vegetarienii pot incerca saganaki (branza prajita) sau dolmadakia (frunze de vita-de-vie umplute cu orez). Corfu este renumit pentru vinurile sale, iar unul dintre cele mai scumpe este Theotoki Roppa.

Pastitsada preparat din CorfuDaca te cazezi intr-o vila in care dispui de bucatarie si vrei sa-ti pregatesti singur mancarea, iata cateva preturi pentru cumparaturi: lapte - 1 euro, paine – 1.5 euro, un bax de apa plata, 6 sticle -1 euro, unt 3 euro, o bere la 0.5l - 1.5 euro, fructe – intre 1.5 si 3.5 euro/kg, cafea - 4 euro, bauturi spirtoase grecesti - 3.80 euro.

In cazul in careiei masa in oras, pentru un preparat italienesc (paste, pizza) platesti in jur de 7 euro, pentru o friptura la gratar – 8 euro, pentru suc sau bere – 3 euro. Pentru doua persoane, o masa cu fel principal si bauturi ajunge la 30 euro.

Daca apelezi la un pachet de vacanta all inclusive, intereseaza-te la hotel ce extraservicii implica o astfel de oferta. Unele hoteluri iti dau la pachet o gustare atunci cand pleci sa-ti petreci ziua in alta parte. De exemplu, daca mergi intr-o excursie sau la aqualand, in loc sa scoti bani din buzunar in acea zi pentru masa de pranz, ai putea primi un pachetel cu mancare rece (ou fiert, branza, paine prajita, fructe etc).


Este bine sa stii

taverna Corfu
• Aeroport. Aeroportul din Corfu se afla la aproximativ 3 km de Corfu Town, iar legatura cu orasul se face prin autobuzele locale, taxiuri si minubus-urile puse la dispozitie de catre hoteluri.

• Oferte de vacanta. Operatorii turistici romani au o multime de pachete de vacanta pentru Corfu, cam tot timpul anului (Paste, 1 Mai, vara, toamna, sarbatori de iarna). Majoritatea sunt oferte cu avion charter sau excursii cu autocarul, dar se poate merge si cu masina personala daca doresti sa-ti faci propriul program si traseu.

Un pachet de 5 zile in Corfu, pentru sarbatoarea de Paste din aprilie 2009, costa 129 euro + 299 lei de persoana, conform agentiei turism . Pachetul asigura transportul cu autocarul, cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele, masa festiva de Paste, insotitor de grup si asistenta turistica. In plus, beneficiezi de o excursie la Meteora, o vizita la Ioanina si Salonic si un tur al Insulei Corfu.

Kassiopi portDaca mergi in vara, pentru un sejur de 7 nopti platesti de la 239 euro, conform agentiei Ideeamax Tour. Oferta este valabila pentru plecarile de la inceputul lui iunie, in iulie pachetul ajungand la 329 euro de persoana. Pretul asigura transportul cu avionul si cazarea cu mic dejun.

• Plaje. Plajele nu au foarte mult nisip si, in unele regiuni, acesta este inlocuit de pietris. Este bine, asadar, sa ai la tine papuci de plaja cu talpa mai groasa sau poti cumpara o pereche de la tarabe (aproximativ 9 euro). Daca inchiriezi doua sezlonguri cu umbrela, platesti intre 5 si 7 euro. Intre statiuni exista autobuze speciale, iar preturile sunt de aproximativ 4 euro.

• Feribot. Pentru a ajunge pe insula, poti traversa cu feribotul, care circula pana la orele 22:00, iar pretul unei calatori este de 8 euro de persoana sau 35 euro daca esti cu masina.

• Magazine. Daca vrei sa mergi la cumparaturi sau sa-ti iei cateva suveniruri, evita sa colinzi magazinele intre orele 13:00 si 17:00, cand grecii isi fac siesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea