Vacante

#castelul bran #locuri terifiante #catacombe paris #inchisoarea auschwitz

Cele mai terifiante locuri din lume

Fantome, vampiri, demoni, fenomene paranormale. Asemenea legende fac parte din folclorul fiecarei natiuni si aproape ca nu exista tara care sa nu aiba cel putin un loc considerat a fi inspaimantator, cu un trecut macabru. Publicatia online World of Female a intocmit un clasament al celor mai terifiante locuri din lume. Printre ele si un obiectiv turistic din Romania!

Catacombele pariziene

Sub Paris se afla un imens osuar, infiintat in urma cu secole, ce adaposteste osemintele a 6 milioane de oameni. Imensa opera de arta macabra a fost solutia arhitectilor vremii pentru extinderea Parisului.

Acestia aveau nevoie sa depoziteze ramasitelor mortilor, dupa desfintarea mai multor cimitire de la marginea orasului. Experienta vizitarii este terifianta, majoritatea turistilor s-au declarat urmariti de "ceva invizibil".

Greyfriar Kirk Grave, Edinburg, Scotia

Cimitirele sunt locuri inspaimantatoare si nu putine sunt povestile de groaza asociate cu ele. Unul le intrece pe toate insa. Este vorba de Greyfriar Kirkyard din Scotia, unde se spune ca se aud frecvent tipetele si gemetele celor morti.

Padurea Aokigahara, Japonia

Supranumita si "una dintre cele 7 porti spre Iad", padurea Aokigahara, de la baza muntelui Fuji, este locul preferat de cei care vor sa isi ia viata, aproximativ 500 de sinucideri avand loc aici in fiecare an.

Japonezii spun ca padurea este posedata de monstri si goblini, iar singura legatura cu oamenii o reprezinta cadavrele sinucigasilor aflate in descompunere.

Auschwitz-Birkenau, Oswiecim (Polonia)

Celebrele lagare de exterminare din Polonia, folosite de nazisti, au devenit muzee, insa senzatiile traite de turisti in interiorul camerelor de gazare, fac din aceste locuri o experienta inspaimantatoare.

Castelul Bran

Faima si renumele lui Vlad Tepes au transformat castelul Bran intr-unul din locurile demne sa intre in acest top. Situat in Pasul Rucar, castelul Bran este unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura medievala din Romania.

Potrivit folclorului, fostul domnitor inca bantuie castelul, iar sufletele celor trasi in teapa si torturati de el inca pribegesc prin padurile de prin apropiere.



Sursa foto: virginmedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea