Vacante

#mexic #africa #australia #tibet #destinatii 2011

Cele mai tari destinatii ascunse pentru 2011

Prestigioasa publicatie Travel&Leisure a anuntat topul celor mai tari pentru 2011. Este vorba despre regiuni mai putin cunoscute pe plan international, dar cu un foarte mare potential turistic. Astfel de destinatii sunt ideale pentru cei care cred ca au vazut cam tot ce se putea vedea si sunt in cautare de o noua experienta, o noua vacanta si o altfel de viziune.


1 Lhasa, Tibet


Aflata in muntii Himalaya, Lhasa este unul dintre orasele la cea mai mare altitudine, 3650 metri. Capitala a Regiunii Autonome Tibet, Lhasa semnifica in limba tibetana “Pamantul Sfant”. Orasul are peste 1000 de ani de istorie culturala si spirituala.

Sursa foto: travel-pic.netCel mai important obiectiv turistic este Palatul Potala care, datorita amplasarii, este palatul antic aflat la cea mai mare altitudine din lume. Cea de-a doua atracie turistica este Templul Jokhang, care gazduieste cea mai sacra statuie a lui Buddha in Tibet.


Cei care doresc sa viziteze Tibetul este bine sa mearga in martie-octombrie, cand este cea mai buna perioada pentru a ajunge aici.  Din Romania poti pleca intr-un de o agentie sau individual. Circuitele in Tibet sunt in combinatie cu alte regiuni precum China, Hong Kong, India, Macao, Nepal etc.

Astfel de vacante au durata de peste 20 de zile si ajung la aproximativ 3000 euro de persoana, la care se adauga celelalte taxe si cheltuieli. Pe cont propriu, gasesti in Tibet hoteluri atat pentru turism cu rucsacul in spinare (backpacking) cat si pentru o cazare de lux. La un hotel de 4 stele, pretul unei camere este de aproximativ 60 euro pe noapte. Exista insa si hosteluri, precum si cazare la particulari si case de oaspeti.
 

2 Kimberley, Australia
 

Kimberley este cunoscut ca unul dintre cele mai salbatice si mai frumoase locuri din lume. Kimberley este un platou vechi, situat in nord-vestul Australiei, unde s-au descoperit diamante, un atuu in plus care l-a facut faimos in toata lumea.

Sursa foto: globalexchange.orgCandva o regiune de coasta cu plaje virgine, in ultimii ani zona a inceput sa fie frecventata de turistii veniti de pe vasele de croaziera, aflati in cautarea unor locuri naturale unice. Cateva dintre acestea sunt Cascada Mitchell (Mitchell Falls), Parcul National Purnululu, Capul Leveque (Cape Leveque) etc.


Nu exista circuite sau excursii din Romania exact in aceasta zona, insa gasesti totusi oferte de cazare in orasul Broome, din regiunea Kimberley. Orasul este o statiune turistica dotata cu un aeroport international (Broome International Airport). O camera la un hotel de 3 stele costa in jur de 80 dolari americani pe noapte. 
 

3 Zambia, Africa
 

Publicatia Travel&Leisure afirma despre Zambia ca poate fi urmatoarea destinatie turistica de top a Africii. Situata in partea central-sudica a continentului, avand capitala la Lusaka, republica Zambia este inconjurata de Angola, Zaire, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana si Namibia.

Sursa foto: destination360.comCei doritori sa exploreze natura salbatica gasesc in Zambia un adevarat paradis, deoarece aici exista unele dintre cele mai bune parcuri nationale ale Africii si unele dintre principalele atractii turistice ale acestui continent, precum Lacul Kariba si Cascada Victoria. Aceasta din urma se afla la granita dintre Zambia si Zimbabwe si a fost declarata monument al naturii de catre UNESCO.


In ofertele romanesti de vacanta, Zambia poate fi gasita la pachet cu alte tari africane, in circuite in Africa de Sud. Astfel de oferte costa peste 2500 euro de persoana, la care se adauga alte taxe si cheltuieli.

Hotelurile sunt atat pentru un buget redus, cat si pentru sejururi de lux. Printre cele mai luxoase resorturi hoteliere au camere cu 500 euro pe noapte.
 

4 San Miguel de Allende, Mexico
 

Sursa foto: mexicachica.comSan Miguel de Allende este o bijuterie a la diverse scoli de arta.


Orasul este renumit si pentru arhitectura deosebita, avand cladiri coloniale, case cu acoperisuri rosii si biserici cu domuri impresionante, strazi cu piatra cubica etc. Orasul Vechi a fost declarat patrimoniul mondial UNESCO. Mai recent, s-au construit numeroase restaurante, spatii culturale, hoteluri etc, transformand orasul istoric intr-unul modern.

Poti gasi oferte de cazare la agentiile din Romania. In San Miguel de Allende gasesti cazare atat de tip bed&breakfast, cat si in hoteluri de lux. Unele dintre cele mai interesante locuri pentru a innopta sunt cladirile vechi in stil colonial, cu mobila de epoca. O camera la o vila de 5 stele costa in jur de 80 euro pe noapte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea