Vacante

#orase turistice #orase scumpe #cele mai scumpe orase

Cele mai scumpe orase pe care merita sa le vizitezi

Cele mai scumpe orase sunt, cel mai adesea, zone urbane ultramoderne in care numai oamenii bogati isi permit un apartament. Astfel de destinatii sunt si foarte dezvoltate din punct de vedere al mediului de afaceri, comercial, cultural etc. Astfel, o vizita intr-un oras scump este o tentatie prea mare pentru a fi neglijata. Pentru planificarea unei vacante intr-un oras cunoscut pentru preturile sale mari, este important sa te documentezi inainte si sa gasesti modalitati alternative acolo unde este posibil.

Iata cele mai scumpe orase pe care vrei totusi sa le vizitezi:
 

New York

New Yorkul poate fi vizitat cu bani putini, insa ceea ce are mai interesant de oferit acest oras este, de obicei, la preturi piperate: apartamente de lux deasupra norilor, magazine ale unor mari creatori de moda, petreceri fastuoase, concerte ale celor mai mari artisti ai lumii etc. In New York, un simplu pahar de apa te poate costa 2.5 dolari americani intr-un bar. Pentru o cafea, in unele localuri poti plati chiar si 7.5 dolari.
 

Tokyo

Tokyo este unul dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale lumii, metropola figurand in mai multe topuri internationale. Cu toate acestea, Tokyo este si unul dintre cele mai scumpe orase. Cei care calatoresc aici trebuie sa scoata din buzunar 2 lire sterline pentru un litru de lapte sau 5.25 lire pentru o ceasca de cafea. Tokyo chiar se claseaza pe locul 1 intr-un top al celor mai scumpe orase din lume pentru anul 2012.


Moscova

Moscova este o destinatie impresionanta a Rusiei, nu doar datorita atractiilor sale culturale si arhitecturii, dar si ca urmare a serviciilor luxoase oferite de unele cluburi si hoteluri exclusiviste. Daca in alte orase este mai ieftin sa-ti cumperi de mancare din supermarket decat sa iei masa la restaurant, in Moscova preturile la legume si fructe sunt mari chiar si la magazin.

In acest oras atat de atractiv pentru oamenii bogati, o simpla rosie costa peste 1 euro, iar o punga cu cativa morcovi costa 17 euro.
 

Oslo


Oslo este considerat o destinatie speciala de vacanta, gratie tarii cu un nivel de viata ridicat si a numeroaselor atuuri ale acestui oras. Metropola abunda in muzee, parcuri si galerii de arta. Putina lume, insa, isi planifica o vacanta aici din cauza preturilor mari.

Astfel, pentru o calatorie cu metroul ai putea plati in jur de 6 dolari, iar pentru o traversare scurta cu feribotul, 8.5 dolari. Cei care vor sa iasa la o bere cu prietenii in Oslo trebuie sa scoata din buzunar minim 10 dolari. Chiar si un sandwich de tip bagheta si o sticla de suc te poate costa 25 dolari, la fel ca la un restaurant in alte orase importante.
 

Zurich

Zurich este cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai frumoase din tara. Arhitectura orasului, nivelul inalt de civilizatie si privelistea naturala sunt numai cateva dintre atributele acestei metropole.

Cu toate acestea, an de an Zurich figureaza in topul celor mai scumpe destinatii. In Zurich, o calatorie de 30 de minute cu trenul poate costa in jur de 20 franci elvetieni. O masa completa la restaurant poate costa 100 de franci de persoana. Un bilet de transport in comun pentru o calatorie poate costa peste 3 euro.

Sursa foto: levysuniqueny.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea