Vacante

#turism #obiective turistice #acvarii #atractii turistice

Cele mai mari acvarii din lume

Acvariile sunt unele dintre cele mai atractive obiective turistice, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Dimensiunile constructiilor, fauna marina si posibilitatile de distractie atrag turisti de pretutindeni.

Iata cateva dintre cele mai mari acvarii din lume:

1. Aquarium of Western Australia, Australia

Aquarium of Western Australia se afla in Perth, in Western Australia. Acesta este cel mai mare acvariu de pe continentul australian, avand un bazin de 40 de metri lungime si 20 de metri latime. Bazinul are 3 milioane de litri de apa de mare. Aquarium of Western Australia detine si un tunel subacvatic care ofera vizitatorilor o plimbare spectaculoasa pe sub peretii transparenti de-a lungul carora aluneca pestii de diverse dimensiuni. Exista si posibilitatea de a face snorkeling printre pesti, contra cost.

2. Aquarium of Genoa, Italia

Acvariul din Genoa este unul dintre cele mai mari din Italia si Europa. In cadrul acvariului, sunt reproduse mai multe habitate marine si terestre de pe glob, precum cele din Mediterana, Marea Rosie sau Oceanul Indian. In acvariu traiesc peste 6000 de animale. Printre cele mai populare zone din Aquarium of Genoa sunt cele apartinand rechinilor, delfinilor si focilor.

3. Turkuazoo, Turcia

Turkuazoo se afla in Forum Istanbul Shopping Mall si este una dintre cele mai interesante atractii turistice ale Turciei. In Turkuazoo, turistii gasesc un tunel subacvatic de 80 de metri lungime si diverse zone: padure tropicala, padure inundata etc. Turkuazoo gazduieste in jur de 10.000 de animale, grupate in 29 de expozitii. Cea mai mare dintre ele are 5 milioane de litri de apa.

4. L'Oceanografic, Spania

L'Oceanografic este un complex marin din Valencia, in care sunt reproduse diverse habitate naturale. L'Oceanografic se afla intr-un complex numit City of Arts si este cunoscut ca unul dintre cele mai mari acvarii europene. Aici traiesc peste 45.000 de animale, in 9 tuneluri subacvatice, dispuse pe doua nivele.

Foto : touropia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea