Vacante

# poduri in lume #poduri lungi #cele mai lungi poduri #poduri

Cele mai lungi poduri din lume! Tu le-ai vazut?

In timp ce majoritatea podurilor lungi exista in Asia si Statele Unite, nu ar trebui sa trecem cu vederea minunile ingineresti care permit calatoriile peste apa si terenuri dificile, existente pe tot globul. Iata cateva creatii impresionante care merita mentionate.

Podul Danyang - Kunshan

Cu o lungime de peste 120 de kilometri, marele pod Danyang - Kunashan din China este cel mai lung pod din lume. El asigura legatura intre Shanghai si Nanjing, fiind un viaduct pe calea ferata de mare viteza Beijing - Shanghai. A fost construit in 2011 si a costat aproxiamtiv 8.5 miliarde de dolari. Este inregistrat in Guiness Book ca cel mai lung pod din lume.

Podul de sticla Zhangjiajie

Tot in China se afla si cel mai lung pod din lume realizat din sticla. Podul masoara o lungime de 1.400 metri si se afla la inaltimea de 980 metri deasupra Marelui Canion al Chinei.

Podul peste Lacul Pontchartrain Causeway

Podul peste Lacul Pontchartrain Causeway este o structura epica care traverseaza unul dintre cele mai cunoscute lacuri din Statele Unite. Acest pod are o lungime de circca 40 de kilometri, fiind considerat unul dintre cele mai scumpe poduri si drumuri din America.

Podul Vasco da Gama

Cel mai lung pod din Europa este la est de Lisabona, Portugalia. El traverseaza raul Tagus si are o lungime de circca 17 kilometri. Podul a fost denumit dupa celebrul explorator portughez, Vasco da Gama, primul european care a ajuns in India pe mare, traversand Oceanul Atlantic.

Podul suspendat Charles Kuonen, Elvetia

In Elvetia vei gasi un pod suspendat de 1.620 metri, considerat cel mai lung pod din lume pentru uz pietonal. El ofera panorame pitoresti asupra unora dintre cele mai inalte varfuri din Elvetia, inclusiv faimosul Matterhorn.

Viaductul Millau, Franta

Cu o lungime de 8.071 metri, viaductul Millau nu este nici macar aproape de cel mai lung pod din lume, insa, este considerat o minune inginereasca care traverseaza norii de pe sutostrada A75, dintre Paris si Barcelona. Este cel mai inalt pod din lume, fiind mai inalt chiar si decat Turnul Eiffel.

Podul-tunel Chesapeake Bay

O parte pod, o parte tunel, aceasta minunatie lunga de circca 28 de kilometri, este deschisa traficului auto inca din 1964. El a fost desemnat una dintre cele sapte minuni ingineresti ale lumii moderne. Podul-tunel Chesapeake Bay face legatura intre Peninsula Delmarva si sud-estul Virginiei, intinzandu-se pe apele dechise in jurul Golfului Chesapeake si Oceanul Atlantic.

Podul bazinului Atchafalaya

Podul bazinului Atchafalaya, numit si podul memorial Louisiana Airborne, se intinde peste apa bazinului Atchafalaya si merge la Lafayette la Baton Rouge, Louisiana. El a fost inaugurat in 1973, moment in care era considerat cel mai lung pod din Statele Unite. Pe o distanta de aproape 30 de kilometri, el ofera panorame minunate asupra zonelor umede din Louisiana.

Podul Bang Na Thailanda

Un pod nu trebuie neaparat sa treaca peste o apa. Cele sase benzi ale orasului Bang Na din Thailanda, cu o lungime de aproape 54 de kilometri, merita si ele mentionate. Trec prin Bankok si traverseaza raul Bank Pakong, si sunt considerateca fiind cel mai lung pod rutier din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea