Vacante

#poduri #turism #destinatii vacanta #atractii turistice

Cele mai infricosatoare poduri din lume

Publicatia Travel&Leisure a publicat lista celor mai infricosatoare poduri din lume. Pentru amatorii de senzatii tari, astfel de constructii suspendate sunt o experienta de neuitat.

Iata cateva dintre cele mai inspaimantatoare poduri din lume:

Pont de l'Aiguille du Midi, Franta

Cei care ajung in Alpii Francezi pot face o traversare pe Pont de l'Aiguille du Midi, un pod din masivul Mont Blanc. Podul se afla la o inaltime de 3842 metri. Pentru a ajunge aici, turistii trebuie sa mearga cu un teleferic timp de 8 minute. Podul este folosit ca pasarela pentru cele doua varfuri muntoase.

Royal Gorge Bridge, Statele Unite

In Colorado se afla unul dintre cele mai inalte poduri suspendate din Statele Unite: Royal Gorge Bridge. Podul este construit deasupra Raului Arkansans si a fost finalizat in 1982. Podul se afla la 295 de metri inaltime si are o lungime de 384 metri.

Podul Triff, Elvetia

Triff este un pod suspendat construit in 2004 pentru a permite accesul la o cabana izolata de pe un ghetar, in Alpii Elvetieni. Podul suspendat Triff se afla la o inaltime de 99 metri. In 2009, podul a fost stabilizat cu cabluri pentru a impiedica miscarile violente din cauza vanturilor. Lungimea podului este de 170 metri.

Podul de franghie, Irlanda

In Irlanda, langa Ballintoy, se afla un pod de franghie care a reusit sa-si sperie trecatorii. Podul este realizat din sfoara ca o platforma pentru accesul la o insula mica din Irlanda de Nord. Pescarii au construit acest pod la 30 metri deasupra pamantului. In timp, podul a devenit o atractie turistica pentru amatorii de senzatii tari. Lungimea podului este de 19 metri.

Podul Capilano, Canada

Podul suspendat Capilano se afla in Vancouver, deasupra Raului Capilano. Podul are 70 metri inaltime si 137 metri in lungime. Podul suspendat a fost construit initial in 1889. Chiar si in zilele noastre, acest pod este considerat unul dintre cele mai infricosatoare constructii de acest fel. Lung, ingust si instabil, podul Capilano este ideal pentru amatorii de senzatii tari.

Podul Mackinac, Statele Unite

Podul Mackinac se afla in Michigan si este unul dintre cele mai infricosatoare poduri din lume. Podul este considerat atat de greu de trecut incat autoritatile din Michigan au inventat un serviciu gratuit prin care soferii sunt ajutati sa-si treaca masina de pe un mal pe altul. Principalul dezavantaj al podului il reprezinta vanturile puternice. Podul Mackinac se afla la 60 metri deasupra apei.

Puente de Ojuela, Mexic

Puente de Ojuela este un pod suspendat din Durango, Mexic, construit in secolul al XIX-lea. Podeaua de lemn este principala grija a trecatorilor. Mai tarziu au fost adaugate cabluri de otel care leaga cele doua turnuri. Podul mexican are 317 metri lungime si o inaltime de 109 metri. Puente de Ojuela serveste de legatura cu un oras minier parasit, Ojuela.

Bay Bridge, Statele Unite

In Maryland, Statele Unite, se afla Bay Bridge, un pod periculos din cauza furtunilor frecvente care au loc in regiune. Cand este vreme urata, vizibilitatea scade pana cand tarmul devine invizibil pentru cei care sunt prinsi pe acest pod.


Foto: prweb.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea