Vacante

#colosseum #aspendos #amfiteatre #amfiteatre antice #roman arena

Cele mai importante amfiteatre antice de vazut in vacanta

Amfiteatrele antice constituie unele dintre cele mai impresionante monumente de vazut in vacanta. Candva gazde ale luptelor de gladiatori si intrecerilor navale, amfiteatrele gazduiesc astazi spectacole si concerte.

Primele amfiteatre romane au fost construite din lemn, in secolul 1 i.Hr. Acestea existau peste tot in Imperiul Roman . Peste 230 de astfel de monumente au fost gasite.
 

Colosseum, Italia


Colosseumul este cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Cunoscut si sub numele de "Amfiteatrul lui Flavian", monumentul a fost construit cu incepere din anul 72 e.n. pana in anul 80. Turistii care viziteaza acest obiectiv al Romei trebuie sa se intereseze in avans care este programul cu publicul deoarece acesta difera in functie de luna. Un bilet de intrare costa aproximativ 16 euro.



Sursa foto: aboutroma.com
 

Amfiteatrul Arena, Croatia


Arena este un amfiteatru vechi de 2000 de ani, construit de catre romani in actualul oras Pula din Croatia. Amfiteatrul Arena se situeaza pe locul 6 in topul celor mai mari amfiteatre din lume. Constructia constituie principalul obiectiv turistic ale orasului. In jur de 300 de mii de vizitatori vin aici in fiecare an.



Sursa foto: historvius.com
 

Aspendos, Turcia


Cei care viziteaza Antalya pot merge sa vada si Aspendosul, unul dintre cele mai faimoase amfiteatre antice care s-au pastrat foarte bine. Monumentul a fost construit in secolul al II-lea e.n., in timpul domniei imparatului Marcus Aurelius. Cu o capacitate de 15.000 de locuri, amfiteatrul are o foarte buna acustica si este folosit in prezent pentru concerte si festivitati.


Sursa foto: klasstour.ro

Roman Arena , Franta


Roman Arena este cel mai popular obiectiv turistic din orasul francez Arles. Constructia a fost ridicata in anul 1 i.e.n. si avea o capacitate de 20.000 de spectatori. Dupa caderea Imperiului, amfiteatrul a fost folosit ca loc de refugiu pentru locuitorii din Arles, iar apoi a folosit ca inchisoare. Intr-o perioada, in incinta acestuia s-au construit case, iar Roman Arena a devenit un mic oras.



Sursa foto: france-for-visitors.com
 

Verona Arena, Italia


Verona Arena este cel de-al treilea amfiteatru ca marime dintre cele care au supravietuit. Monumentul dateaza din anul 30 e.n. si avea o capacitate de 30.000 de spectatori. De-a lungul istoriei sale, Verona Arena a gazduit lupte ale gladiatorilor. In Evul Mediu, se organizau aici turnee si intreceri navale.



Sursa foto: verona-tourism.com

Sursa foto principala: 12monthsantalya.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea