Vacante

#craciun #vacanta europa #targuri de craciun #europa #vacanta

Cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa! Trebuie sa le vezi macar o data in viata

Au mai ramas cateva zile pana la Craciun, iar febra cumparaturilor a inceput deja. Daca iti doresti sa cumperi cadouri frumoase pentru familie si prieteni, viziteaza targurile de Craciun din Europa.

Marile targuri de Craciun din Europa sunt un amestec de traditie si magie, o amintire de neuitat pe care o poti face cadou cuiva sau locul in care gasesti diversitate si inspiratie pentru cumparaturile de sezon. Asadar, nu lasa anul sa treaca fara sa vizitezi macar unul dintre cele mai frumoase targuri europene pregatite pentru aceasta perioada.

Iata care sunt cele mai frumoase 14 targuri de Craciun pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data in viata.

Piata Centrala din Stockholm, Suedia

In ciuda varstei sale respectabile de mai bine de un secol, targul de Craciun din centrul vechi al orasului Stockholm este o incantare pentru privirile trecatorilor. Piata Centrala (Stortorget) te invita sa descoperi obiectele artizanale locale sau sa gusti din bunatatile traditionale: pepparkakor, saffransbullar si glogg, adica prajiturele cu piper, turta dulce cu sofran si putin vin viert care sa le topeasca in gura.

Striezelmarkt in Dresda, Germania

Targul de Craciun din Dresda are loc de peste 600 de ani si se mandreste cu a fi cel mai vechi din intreaga Germanie. Aici se aduna mestesugari din toata regiunea la peste 250 de standuri. Cireasa de pe tort, in a doua duminica din decembrie, este Festivalul Prajiturii Stollen (prajitura cu fructe) care obisnuieste sa cantareasca trei tone.

Gradinile Tivoli din Copenhaga, Danemarca

Al doilea cel mai vechi parc de distractie din lume se imbraca in sute de brazi impodobiti si luminite colorate in fiecare an, de Craciun. Una dintre cele mai mari atractii este lacul, transformat in patinoar. Bucatelele pregatite, un pahar de glogg (vin fiert condimentat), niste galuste cu mere calde, obiectele de arta sau alte decoratiuni, te transpun pe loc in atmosfera de sarbatoare.

Piata Catedralei si a Palatului Rezidential din Salzburg, Austria

In momentul in care ajungi in Christkindlmarket ai sentimentul ca iei parte la ceva deosebit de important. si asta pentru ca piata este strajuita de o biserica impunatoare, pe fundal se vede un castel medieval situat in varf de deal iar o fantana cu doua etaje este imbracata intr-un con de sticla avangardist.

Piata Orasului Vechi din Praga, Cehia

Exista numeroase targuri de Craciun in Praga si in imprejurimile ei, insa nu-l rata pe cel din Centrul Vechi. in jurul unui imens brad de Craciun se aduna cabanute colorate, care te ademeneasca cu bijuterii lucrate manual, lumanari si jucarii din lemn (inclusiv clasica papusa ceha). Aici poti sa-ti astamperi setea cu medovina, un vin facut din miere de albine.

Grand Place si Piata Sainte-Catherine din Bruxelles, Belgia

Targul din Bruxelles adaposteste circa 240 de casute de lemn, cu tot felul de cadouri si decoratiuni de sezon. si, desi negustori din toate tarile vin sa-si expuna produsele, adevarata atractie ramane mancarea traditionala belgiana: gofre, gogosi, midii. Indiferent ce ai alege, nu poti ocoli tipica bere belgiana.

Piata Albert din Manchester, Anglia

Targurile de Craciun nu sunt un fenomen doar in inima Europei, ele se intind pana la tarmurile britanice iar aici, mai cu seama in Manchester, oamenii intra intr-un soi de frenezie, prelungita pe toata durata sarbatorilor. Targurile de Craciun din Manchester, mai ales cel aflat in Piata Albert, pun la dispozitie numeroase standuri (in jur de 300 in total), cu tot soiul de bunatati si obiecte handmade din intreaga Europa.

Centrul istoric al orasului din Riga, Letonia

Targul de Craciun din capitala Letoniei este o pagina rupta din povestile pentru copii. Situat in Piata Catedralei, chiar in inima centrului istoric din Riga, targul atrage prin numeroase obiecte lucrate atent: sfesnicele fabricate din lemn leton, decoratiunile din chihlimbar.

Piata Centrala din Nuremberg, Germania

In Nuremberg, traditia Targului de Craciun a inceput undeva in secolul XVI iar, in prezent, aduna in jur de doua milioane de suflete din toata lumea, in fiecare an. Ridicat in Hauptmarkt (piata centrala a Centrului Vechi din Nuremberg), targul ofera diverse delicii culinare tipice Craciunului: turta dulce, carnaciorii rostbratwurst si Gluhwein (vin fiert).

Piata Centrala din Madrid, Spania

Plaza Mayor (piata principala) gazduieste targul de Craciun din Madrid de mai bine de un secol, unde figurinele ce intrupeaza scene ale Nasterii Domnului sunt prezente. Mesterii lor le asaza la loc de cinste, pe raftul cel mai la vedere in cabanutele de lemn. Felinarele luminate, suspendate in toate colturile pietei, te fac sa uiti ca vine noaptea sau ca ti-e frig.

Strada San Gregorio Armeno din Napoli, Italia

Mercatino di Natale din Napoli este chintesenta targurilor de Craciun italiene, bogat in traditii festive, cu ritualuri artizanale transmise din mosi stramosi. La fel ca in cazul multor targuri din Spania, decoratiunile ce redau momente ale venirii lui Iisus pe lume (cunoscute de catre localnici drept presepe) reprezinta atractia targului.

Piata Mare din Sibiu, Romania

Imaginea unui Craciun bland in care a nins usor in ultimele zile iar tu esti in mijlocul targului unui oras cuibarit la poalele muntilor se poate transforma, cat ai clipi, in realitate. Sibiul se afla in inima tarii, aproape de tine. Cat despre apetitul pentru bunatatile de Craciun, il poti satura cu turta dulce, kurtos (Kurtoskalacs) sau cozonac.

Centrul Vechi din Strasbourg

Le Marche de l’Enfant Jesus ia cu asalt centrul vechi al jumatatii estice a orasului Strasbourg, impanzind strazile cu numeroase lumini si standuri din lemn. Aici gasesti in special vin chaud (vin cald), choucroute (varza murata) si baeckeoffe (tocanita de carne cu cartofi).

Piata Rosie din Moscova, Rusia

Cunoscuta pentru paradele militare din timpul anului, Piata Rosie din Moscova este invaluita in perioada Craciunul intr-o atmosfera de intimitate. Mai mult, targul este deschis pana tarziu in ianuarie, asa ca ai timp berechet sa ajungi pana aici.

Sursa: momondo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea