Vacante

#orase idilice ale europei #galerie #terier irlandez #vacanta in europa #vacanta #spania #cadiz # cesky krumlov

Cele mai frumoase si mai necunoscute orase din Europa

Pe langa faimoasele metropole europene, exista orase nestiute, de o frumusete inegalabila. Astfel de destinatii exceleaza in mai multe aspecte, toate avand in spate o cultura si o istorie bogata. Descopera 3 dintre cele mai frumoase si mai necunoscute orase ale Europei.
 

Cesky Krumlov, Cehia
 

Cesky Krumlov este unul dintre cele mai frumoase si mai interesante orase ale Republicii Cehe. Aflat in sudul tarii, orasul medieval devenit patrimoniu mondial UNESCO numara nu mai putin de 300 de cladiri medievale, incadrate de zidurile vechii cetati, care dateaza din secolul al XIII-lea. Turistii care ajung in Cesky Krumlov pot vizita aici 40 de palate si cladiri aflate pe domeniul castelului, gradini si plantatii de vita-de-vie . Amestecul de arhitectura baroca, renascentista si gotica, galeriile de arta si muzeele, croazierele pe raul Vltava si faimoasa bere ceha constituie alte atractii ale acestei destinatii de vacanta.
 

Galway, Irlanda
 

Aflat pe coasta de vest a Irlandei, Galway este unul dintre orasele tarii care se dezvolta cel mai rapid. Bogat in istorie si cultura, orasul medieval Galway gazduieste numeroase festivaluri si sarbatori anuale. Cei care apreciaza atmosfera irlandeza pot avea parte de momente deosebit de frumoase in pub-uri si taverne , unde lumea se distreaza si asculta muzica traditionala irlandeza. In timpul liber se pot vizita cateva castele, cladiri si turnuri vechi. Catedrala Galway si Biserica St. Nicholas constitue doua dintre principalele obiective turistice ale orasului.
 

Cadiz, Spania
 

Aflat in sudul Spaniei, Cadiz constituie unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, avand o istorie de 3000 de ani. Orasul vechi se afla in apropierea zonei de coasta si gazduieste diverse cladiri si constructii vechi, precum turnurile de supraveghere ale cetatii sau amfiteatrul roman. Orasul construit in stil tipic andaluz atrage turistii datorita climei prielnice pentru plaja si sporturi de apa. Turistii pot face plimbari in gradinile exotice ale orasului sau se pot relaxa pe una dintre plaje. Orasul este inca necunoscut, astfel incat ofera o experienta unica, de amestec de arta, natura si istorie, totul la preturi mici si fara aglomeratia specifica marilor orase.
 

Sursa foto: prague-airport-transfer.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea