Vacante

#turism #parcuri #destinatii vacanta #atractii turistice

Cele mai frumoase parcuri ale lumii pentru o plimbare de toamna

Unele dintre cele mai interesante locuri pe care le poti vedea toamna sunt plimbarile intr-un parc celebru. Istoria parcului, monumentele sau frumusetea naturala sunt cateva dintre elementele care alcatuiesc un tablou de basm. Parcurile sunt obiective turistice gratuite, unde te poti bucura de zilele frumoase de toamna si de peisajul multicolor al frunzelor.

Iata cateva dintre cele mai frumoase parcuri ale lumii care merita sa fie vazute chiar si toamna:

Central Park, New York

Nicio vizita nu este completa in New York fara o plimbare in Central Park. Acesta este unul dintre cele mai faimoase parcuri de pe glob si este intins pe o suprafata de peste 800 de acri. Inconjurat din toate partile de oras, Central Park este o destinatie perfecta pentru cei care vor sa viziteze cele mai cunoscute si mai frumoase locatii unde s-au facut filme. Pentru indragostiti, o plimbare in Central Park poate insemna o plimbare cu trasura.

Parcul Guell, Barcelona

Parcul Guell este un loc perfect pentru facut fotografii de vacanta, gratie coloristicii si liniilor sale valurite. Cel mai celebru parc al Barcelonei, Parco Guell a fost construit la inceputul secolului XX. Proiectat initial ca o zona urbana pentru locuinte, locul a devenit in final o gradina urbana. In prezent, Parcul Guell este vizitat permanent de turisti din toata lumea. Una dintre principalele atractii, pe langa monumentele lui Gaudi, o reprezinta papagalii care traiesc aici. Din parc, turistii au o panorama deosebita asupra Barcelonei.

Parcul Prater, Viena

Wiener Prater este un parc din Viena unde turistii se plimba cu trasurile trase de cai sau isi distreaza copiii in locurile amenajate special pentru acestia. Parcul a fost deschis inca din 1766, cand Imparatul Iosif al II-lea l-a declarat deschis in mod gratuit pentru public. Acelasi imparat este cel care a permis construirea unor cafenele. Wiener Prater este o atractie turistica recomandata pentru toamna, gratie frumusetii copacilor in lumina soarelui.

Roundhay Park, Leeds

In orasul Leeds din Marea Britanie, o oaza de verdeata si liniste o reprezinta Roundhay Park. Parcul se intinde pe o suprafata de 700 acri si este cunoscut ca unul dintre cele mai vaste parcuri urbane ale Europei. Parcul are numeroase atractii, de la Canal Gardens unde se afla copaci batrani pana la Monet Garden, o zona construita in stilul pictorului francez.

Jardin du Luxembourg, Paris

Jardin du Luxembourg este unul dintre cele mai frumoase si mai populare parcuri pariziene. Aflat in inima Parisului, al doilea parc ca marire al Parisului este si unul dintre cele mai vechi din Europa. Parcul a luat nastere in secolul al XVII-lea, odata cu construirea Hotel du Luxembourg, cunoscut azi ca Palais du Luxembourg. Parcul este construit in stil francez, aerisit, cu zone vaste deschise, impodobite cu statui. Jardin du Luxembourg poate fi vizitat in orice perioada a anului. Francezii obisnuiesc sa-si petreaca timpul pe scaunele metalice, cu o carte in mana.

Foto: wallls.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea