Vacante

#orase spania #vacanta spania #barcelona #madrid #valencia #sevilia #bilbao

Cele mai frumoase orase din Spania

Spania este o tara pe care foarte multi romani o aleg pentru vacanta de vara. Aceasta impresioneaza cu orase care de care mai frumoase, cu o arhitectura impresionanta sau cu plaje senzationale. Iata care sunt orasele pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in Spania.

Madrid

Madrid impresioneaza printr-un ritm de viata spectaculos si agitat, prin diversitate si printr-un numar foarte mare de turisti. Aici poti vedea Sol, cea mai faimoasa piata din oras, poti merge la spectacole de flamenco, poti merge in cartierul boem Malasana sau in cel mai modern cartier la momentul actual, Gran Via.



Sursa foto:dmc-rtaspain.com
 

Barcelona

Barcelona este, fara indoiala, cel mai popular oras in topul preferintelor turistilor. Acesta impresioneaza prin arhitectura si viata vibranta a orasului. O excursie in Barcelona reprezinta o vacanta de neuitat.



Sursa foto:301.ro
 

Granada

Granada este un oras care traieste din agricultura si turism, asadar, aici turistii sunt tratati regeste. Orasul este faimos datorita constructiilor istorice din vremea maurilor, dar si din perioada gotica si renascentista. In plus, Granada este celebra pentru nenumaratii artisti care canta la chitara intr-un mod uimitor. Printre altele, in Granada poti vizita Palatul Alhambra, Gradinile Generalife (Alhambra) si cartierul Albaicin.



Sursa foto: studylanguages.org
 

Sevilia

Sevilia este unul dintre cele mai fierbinti orase din Spania. Pe timpul verii, temperaturile ajung cu usurinta la 40 de grade, asa ca toata lumea se relaxeaza in terase dotate cu ventilatoare care imprastie picaturile microscopice de apa.

Sevilia este al patrulea oras ca marime al Spaniei si are numeroase obiective turistice, printre care Giralda (Clopotul Catedralei) si Turnul de Aur.



Sursa foto: turistik.ro
 

Bilbao

In Bilbao vei descoperi Muzeul Guggenheim, unul dintre cele mai importante muzee din Spania. Tot aici poti gusta din faimoasele pintxis. Orasul este un port principal si centru industrial, situat pe raul Nervion.

Chiar si asa, Bilbao se afla intr-o modernizare permanenta, mai ales ca in ultimii ani orasul se mandreste cu un sistem de metro foarte performant.



Sursa foto: friendlyrentals.com
 

Valencia

Chiar daca este un oras mic, Valencia este suficient de frumos si fermecator pentru a mentine turistii ocupati pret de cateva zile. Daca ajungi in Valencia, nu uita sa incerci faimoasa mancare Paella Valenciana, care a luat nastere chiar in acest oras.



Sursa foto: uv.es

Cordoba


Mequita (moschee) este principala atractie din Cordoba, insa nici cartierul evreiesc nu trebuie ratat. O vacanta in Cordona va fi cu adevarat relaxanta si te va ajuta sa descoperi latura spirituala a unei excursii.



Sursa foto: liontravel.ro
 

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela are un centru vechi cu adevarat impresionant (motiv pentru care a fost inscris pe lista patrimoniului cutural mondial UNESCO), asa ca nu trebuie sa ratezi stradutele mici si cochete ale orasului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea