Vacante

# vacanta paris #destinatii de vacanta #paris

Cele mai frumoase locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Paris

Atunci cand ajungi la Paris va trebui sa ai programul bine organizat pentru a putea vizita cele mai frumoase si impresionante locuri din capitala Frantei, care sunt multe la numar si sunt de neratat. In timp ce unele obiective turistice sunt extrem de populare, despre altele nu se vorbeste chiar atat de mult, insa sunt adevarate comori arhitecturale, culturale si nu numai din acest oras superb.

Podul Alexandre III

Podul ALexandre III este un loc emblematic pentru frumoasa capitala a Frantei, care ofera o priveliste uluitoare asupra raului Sena. Inaugurat in 1900, Podul Alexandre este simbolul aliantei franco-rusesti din 1892 si face legatura intre Domul Invalizilor, Grand Palais si Petit Palais. Ornamentele in relief de pe arcurile podului fac de asemenea trimitere la relatia franco-rusa amintind de nimfele din Sena si cele ale Nevei.

Gradinile Luxembourg

Jardin du Luxembourg se afla in cel de-al saselea arondisment al capitalei franceze si reuneste elemente de design italienesti, frantuzesti si englezesti care se regasesc in cei peste 60 de acri, suprafata pe care se afla Gradinile Luxembourg. Maria de Medici, regina a Frantei, si-a dorit ca palatul si gradina unde va locui sa ii aminteasca cat mai mult de copilaria sa petrecuta in Florenta. De-a lungul timpului acest loc s-a transformat intr-o oaza in mijlocul Parisului, unde pot fi admirate livezile intinse de meri, alei bine ingrijite si unde copiii se pot juca in voie.

Piata Trocadero

Piata Trocadero este unul dintre cele mai vizitate locuri din Paris. Promenada lata din centrul Palais de Chaillot ofera o priveliste superba spre Turnul Eiffel si spre Jardins du Trocadéro, de alaturi. Tot aici se afla patru muzee importante din Paris, de la cel de istorie navala la etnologie, dispuse pe cele doua aripi ale Palais de Chaillot.

Basilica Sacré-Coeur din Montmartre

Un loc pe care parizienii il pretuiesc foarte tare si pe care turistii nu au cum sa il rateze, in Paris este Basilica Sacré-Coeur din Montmartre. Aflata pe cea mai inalta colina din Paris, Sacre-Coeur ofera o priveliste impresionanta asupra capitalei Frantei. Basilica are fatada complet alba, design Romano-Bizantin si cupola din mosaic, cu totul diferit de alte lacase de cult din Paris. Montmartre are de asemenea reputatia ca fiind locul preferat de artisti stradali care pot fi vazuti de-a lungul celor 222 de trepte ale basilicii si care incanta turistii cu operele si talentul lor.

Au Vieux Paris’ d’Arcole

Se spune ca daca vrei sa savurezi cea mai buna cafea din Paris, atunci trebuie sa ajungi la Au Vieux Paris’ d’Arcole. Un local mic, ascuns in aglomeratia din Île de la Cité, Au Vieux Paris’ d’Arcole ofera un strop din trecutul medieval al Parisului imbinat astazi cu ceea ce reprezinta chintesenta unei cafele frantuzesti. Structura initiala a fost ridicata in 1512 si era casa vechiului Canon al Catedralei Notre Dame. In secolul 18 constructia a fost vanduta, iar astazi adaposteste un bistro chic cautat de foarte multi turisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea