Vacante

#turism #lacuri #destinatii vacanta #atractii turistice #lacuri de vizitat

Cele mai frumoase lacuri pe care sa le vezi in vacanta

Cele mai frumoase lacuri din lume sunt atractii turistice si bogatii naturale, care seduc prin cel putin un element unic: apa limpede, adancimea mica, insulele gazduite, monumentele istorice de pe mal, flora sau fauna locala. Un lac faimos este un loc ideal sa exersezi cu aparatul foto deoarece reflexiile apei ofera un spectacol in continua schimbare.

Iata unele dintre cele mai frumoase lacuri din lume, care merita sa fie vizitate in vacanta:

Lacul Annecy, Franta

Annecy este un lac montan, aflat in Alpii francezi, popular in special pentru sporturile acvatice practicate aici. Pe apa se face kayaking, water-ski si se navigheaza. Pe malurile sale, turistii se plimba cu bicicletele si fac drumetii. In august au loc focuri de artificii care se reflecta in oglinda lacului si care atrag o multime de straini.

Lacul Bled, Slovenia

Lacul Bled este unul dintre cele mai romantice si mai fotografiate lacuri din Europa. Panorama este deosebit de frumoasa, gratie insulei mici cu o biserica, aflate in mijlocul lacului, dar si a Castelului Bled, aflat pe unul dintre maluri. Turistii pot face plimbari pe lac fie cu o barcuta in forma de lebada, fie cu una asemanatoare unei gondole.

Lacul Lucerna, Elvetia

Lacul Lucerna se afla in Alpii Elvetieni si este considerat unul dintre obiectivele panoramice ale tarii. Se pot face croaziere pe lac sau plimbari de-a lungul acestuia. Una dintre atractiile principale ale lacului o reprezinta lebedele, care sunt obisnuite cu oamenii. Lucerna este in sine o destinatie turistica de top in Elvetia, cu numeroase obiective culturale si naturale.

Lacul Ba-Be, Vietnam

Lacul Ba-Be se afla in nord-estul Vietnamului si este unul dintre cele mai mari lacuri ale tarii. Ba-Be este inconjurat de o padure subtropicala declarata rezervatie naturala protejata. Aici traiesc specii pe cale de disparitie, cum sunt gibonii. Lacul are o adancime maxima de 35 metri, iar suprafata acestuia este aproape intotdeauna linistita.

Lacul Patzcuaro, Mexic

Lacul Patzcuaro se afla in Michoacan, in partea central-vestica a tarii. Inconjurat de munti cu paduri de pini, lacul face parte dintr-o regiune cu o istorie si o cultura bogata. Pe malurile sale, poti manca in restaurante pesti proaspeti, prinsi de localnici.

Lacul Siljan

Siljan este unul dintre cele mai mari lacuri ale Suediei. Aflat in centrul tarii, Siljan este o destinatie turistica populara datorita malurilor impadurite si a adancimii sale reduse. Vara, turistii vin aici sa se relaxeze si sa faca plimbari in natura. Iarna, lacul atrage amatorii de patinaj. In regiune au loc diverse festivaluri cu muzica si dans, de-a lungul anului.

Lacul Melissani, Grecia

Lacul Melissani se afla in apropiere de Kefalonia si este o destinatie mai putin cunoscuta a Greciei, insa foarte frumoasa. Lacul se afla intr-o pestera al carei tavan s-a prabusit in urma unui cutremur. Lacul albastru este inconjurat de padure, perfect pentru o escapada in mijlocul naturii. Cea mai buna perioada pentru o vizita este vara, cand apa isi schimba culoarea datorita razelor soarelui si a reflexiilor pe zidurile pesterii.

Foto: raredelights.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea