Vacante

#insule superbe #insule grecia # vacanta grecia #destinatii de vacanta #vacanta #greci

Cele mai frumoase insule din Grecia! Trebuie sa le vizitezi macar o data-n viata!

Intr-o vacanta petrecuta intr-o insula din Grecia nu ai cum sa te plictisesti. Peisajele superbe, plaje unice in lume, gastronomia, optiunile de distractie sau obiectivele culturale sunt doar cateva motive care te vor convinge sa iti petreci concediul aici. Chiar daca este greu de alcatuit un top al celor mai frumoase insule din Grecia, iata cateva dintre cele pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata.

Mykonos

Mykonos este locul ideal de vacanta pentru cei care isi doresc sa imbine distractia cu plaja. Recunoscuta pentru viata de noapte vibrant din cluburile de aici, Mykonos este cautata de amatorii de petreceri extravagante, insa poti alege aceasa insula pentru unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia.

Zakynthos

Zakynthos este o destinatie din ce in ce mai populara si este preferata in special de familii cu copii mici. Pe plajele din Zakynthos ai ocazia sa vezi broastele testoase in mediul lor natural, care sunt atractia acestei insule.

Corfu

Cand vrei sa ai parte de o vacanta in care sa imbini orele de plaja cu vizitele la muzee si o plimbare pe la manastiri, atunci Corfu este destinatia ideala. Asadar, Corfu este insula potrivita pentru cei care isi doresc cate putin din fiecare. Muzeul de arta Asiatica, dar si un parc acvatic aflate pe insula se numara printre atractiile preferate de turisti.

Hydra

Hydra este o insula pe care poti face o excursie de o zi, insa cand ajungi aici s-ar putea ca stradutele inguste si cochete, in stil grecesc si viata culturala a insulei sa te convinga sa mai ramai. Pentru ca se afla la doar doua ore distanta de Atena, multi dintre cei care ajung aici sunt pasionatii de arta, aflati in cautarea unui loc pentru a petrece un weekend prelungit.

Santorini

Santorini este una dintre cele mai romantice destinatii din Grecia, fiind aleasa de multi pentru luna de miere. Faimoasa pentru peisajele superbe si pentru apusurile pe care doar aici le poti vedea, Santorini este fara indoiala insula in care trebuie sa iti petreci cel putin o vacanta.

Creta

Creta este inainte de toate o destinatie perfecta pentru cei care se afla in cautarea unor experiente culinare de neuitat. In Creta vei gasi multe preparate deosebite si extrem de sanatoase, pentru ca cele mai multe ajung pe mesele tavernelor direct de la fermele din zona. Cand ajungi aici, nu trebuie sa ratezi faimoasa branza de Creta, carne de porc afumata, melci prajiti si placinta Sfakia, acestea fiind preparate traditionale ale bucatariei cretane.

Naxos

Naxos este insula in care vei regasi stilul rustic grecesc si este destinatia perfecta pentru cei care isi doresc o vacanta in care sa stea la soare si sa se odihneasca. Plajele izolate si oraselele antice se intind de-a lungul insulei si asteapta sa fie descoperite de turisti.

Skiathos

Skiathos este o insula mica, dar pe care se afla nu mai putin de 60 de plaje. Skiathos este considerata una dintre cele mai frumoase insule mediteraneene din lume, unde pe langa plaja si baie in mare, turistii poti incerca si multe sporturi nautice.

Patmos

Patmos nu este o insula la fel de promovata ca multe altele din Grecia, insa este un loc ideal de vacanta pentru cei care isi doresc sa aiba cat mai multe activitati in vacanta. Pe langa plajele superbe din Patmos, aici ai sa gasesti numeroase boutiquri, privelisti superbe si manastiri. Patmos nu este insa o insula usor accesibila, fiind necesare mai multe transferuri si mijloace de transport pentru a ajunge aici.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea