Vacante

#destinatii de vizitat #destinatii franta #orase franta #alpii francezi

Cele mai frumoase destinatii de vizitat in Franta

Franta este una dintre cele mai vizitate tari din lume. Gratie diversitatii atractiilor sale turistice, Franta atrage milioane de turisti an de an: orase moderne, statiuni de lux pe litoral, monumente istorice, opere de arta, frumusete naturala, o gastronomie faimoasa pe plan international, moda, shopping etc.

1 Orase din Franta

Cele mai interesante orase de vizitat in Franta sunt Paris, Lyon, Cannes, Bordeaux, Avignon, Dijon, Marsilia, Nisa, Strasbourg, Toulouse si Saint Tropez.

Principalul oras vizitat este Parisul, insa celelalte pot fi si ele vazute in circuitele de lunga durata prin toata Franta sau in vacantele cu tematica gastronomica cum sunt tururile la crame.

2 Muntele Saint-Michel

O destinatie speciala a Frantei este Mont Saint-Michel. Acesta face subiectul unor excursii de jumatate de zi sau o zi pentru cei care trec prin Normandia. Insula este deosebit de atractiva pentru turisti ca urmare a istoriei sale bogate, cu incepere din secolul VI e.n. si in special datorita panoramei spectaculoase.

3 Catedrala Notre-Dame de Reims

Catedrala din Reims este una dintre cele mai importante edificii religioase din lume, fiind vizitata de circa 500 de mii de turisti pe an. Declarata patrimoniu mondial UNESCO, catedrala este cunoscuta in special datorita ceremoniilor de incoronare a regilor care au avut loc aici.

4 Monaco

Principatul Monaco constituie o tentatie pentru toti turistii care strabat zona de coasta a Frantei. Locuitorii sai bogati si celebri, locurile ingrijite si civilizate, frumusetea naturala sunt doar cateva dintre atributele principatului.

5 Alpii Francezi

In Alpii Francezi se afla Mont Blanc, cel mai inalt munte din vestul Europei, cu o altitudine de 4808 metri. Multi turisti vin in statiunile montane de aici pentru a schia si pentru a se bucura de o vacanta in natura. Vaile, lacurile si padurile de aici sunt deosebit de frumoase. Statiunile montane cele mai cunoscute au preturi destul de mari.

6 Castelele de pe Valea Loirei

Castelele de pe Valea Loirei pot fi vizitate numai partial, dar exista multi turisti care aleg sa-si petreaca vacanta aici. Chambord este cel mai cunoscut dintre acestea.

Sursa foto : porttrips.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea