Vacante

#vacanta #destinatii de vacanta #destinatii #destinatie # vacanta toamna

Cele mai frumoase destinatii de vacanta in toamna

Se spune ca toamna este una dintre cele mai bune perioade pentru a calatori. De la peisajele multicolore ale parcurilor la festivaluri ale vinului, de la circuite in destinatii indepartate sau vacante exotice , toamna este plina de posibilitati. Iata in continuare unele dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta pentru toamna.
 

Italia
 

Dealurile molcome ale Toscanei se coloreaza in nuante tomnatice si invita pe toata lumea la numeroasele evenimente desfasurate in toamna. In Murgello are loc festivalul Strugurilor si Castanelor, cu parade de costume si degustari de vin, castane , miere sau alte produse locale. In regiunea Chianti se organizeaza Schiaccia fair, un targ dedicat unui tip de paine florentine. In Abbadia San Salvatore are loc Festivalul Toamnei, unde sunt sarbatorite preparatele, aromele si culorile acestui sezon.

In septembrie sau octombrie are loc culesul strugurilor. Este un eveniment extrem de important, care strange multa lume in regiunile cu vita-de-vie. In Norcia au loc cautari de trufe, ciuperci si castane.
 

Africa si Orientul Mijlociu
 

Toamna este perioada perfecta pentru un circuit intr-una sau mai multe tari din Africa si Orientul Mijlociu. Incepand cu luna septembrie sau octombrie se organizeaza circuite in Maroc, uneori combinate cu Portugalia si Spania, circuite in Israel, Iordania si Egipt, sejururi in Dubai etc. Cei care viziteaza Marocul trebuie sa faca opriri in Tanger, Fez, Rabat si Cassablanca. In aceste destinatii vara este insuportabil de cald pentru multi europeni, insa in toamna turistii pot mai usor sa se deplaseze in aer liber, sa viziteze celebrele souk-uri sau sa faca un safari in desert, intr-un sat al berberilor.

Marocul este usor racorit de briza care bate dinspre Muntii Atlas. Orasele vechi de sute de ani, cu ziduri albe, eucaliptii, bananierii, turnurile minaretelor, hammamurile, palatele terasele cochete cu mozaicuri turcoaz, conacele cu fantani interioare si gradinile luxuriante, iata cateva dintre frumusetile cu care Marocul isi intampina turistii.
 

Insulele Canare
 

Cei care isi doresc o vacanta exotica pot alege insulele. In Insulele Canare temperaturile sunt placute, de 25 grade Celsius, cu o mare calda si linistita. Turistii pot sa faca drumetii sau sa se relaxeze intr-un hotel confortabil. Una dintre alegerile predilecte pentru aceasta destinatie este Tenerife, o destinatie potrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii, cu numeroase posibilitati de distractie si atractii turistice .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea