Vacante

#spania #costa dorada #costa blanca #costa brava #costa del sol #vacanta spania

Cele mai frumoase destinatii de litoral din Spania

Spania dispune de peste 4000 km de coasta si peste 3000 de plaje catalogate, dintre care mai mult de 400 au obtinut certificatul Blue Flag. Sezonul lung, care se intinde din mai pana in septembrie, numeroasele statiuni cu o clima calda, diversitatea si frumusetea naturala cucereste turistii de pretutindeni. La acestea se adauga sporturile acvatice, petrecerile si gastronomia spaniola.

Iata cateva dintre cele mai frumoase destinatii de litoral din Spania:


Costa Brava


Costa Brava se afla in apropiere de Barcelona si este o destinatie potrivita pentru cei care pornesc pe urmele lui Salvador Dali, dar si pentru turistii care isi petrec vacanta cu familia. Regiunea este stancoasa si presarata cu golfuri si mai multe plaje, unele dintre ele private, altele pustii. Peisajele salbatice, apa limpede si statiunile cu servicii si facilitati pentru copii sunt cateva dintre principalele atuuri ale acestei destinatii.


Costa del Sol


Costa del Sol constituie destinatia predilecta pentru amatorii de petreceri la mare. Aceasta destinatie de vacanta este una dintre cele mai dezvoltate din Spania. Plajele nisipoase, cu ape calde, sunt presarate cu statiuni sofisticate, hoteluri de lux si restaurante. Aflata in sudul Spaniei, Costa del Sol este astazi o destinatie de pe litoral recunoscuta pe plan international.


Costa Blanca


Aflata pe coasta de sud, Costa Blanca este apreciata pentru statiunile sale, Alicante si Benidorm, dar si pentru orasul sau, Valencia. Costa Blanca este o destinatie mai putin populara, insa apreciata pentru numeroasele zile insorite de peste an si pentru plajele nisipoase cu ape limpezi.


Costa Dorada


Costa Dorada este supranumita Coasta de Azur a Spaniei si constituie una dintre cele mai interesante destinatii de vacanta pentru pasionatii de istorie. Turistii pot vizita monumente care dateaza din antichitate si Evul Mediu. Tot in Costa Dorada se poate asista la corida pentru a vedea luptele cu taurii. Destinatia ofera o paleta diversificata de unitati de cazare, pentru toate buzunarele.


Sursa foto: mijasrealestate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea