Vacante

#spania #castelul alcazar #ordinul cavalerilor teutoni #polonia #fortareata teutonica malbork #portugalia #castelul national pena #castel #vacanta

Cele mai frumoase castele din Europa

Unele dintre cele mai frumoase castele din Europa se gasesc in Portugalia, Polonia sau Spania. In cazul castelului Alcazar vei putea admira stilurile arhitecturale musulmane, in timp ce polonezii se lauda cu resedinta impresionata a Cavalerilor Teutoni. Nici portughezii nu sunt mai prejos cu al lor Castel Pena, asezat pe o stanca intr-un peisaj incantator.  

Castelul Pena din Portugalia

Unul dintre cele mai frumoase castele din Europa se gaseste in Portugalia. In apropiere de capitala Lisabona, in localitatea Sintra gasesti suspendat pe o stanca, castelul national pena. Acesta a fost construit in secolul al XIX- lea de catre regale Ferdinand II si inconjoara o veche manastire din secolul al XVI-lea.

Luxul este in exces la Castelul Pena. Te vor uimi camerele si salile decorate cu gust, bibelourile scumpe, oglizile aurite sau sculptate, canapelele stilate sau tapiseriile originale. De asemenea, culorile vii ale decorurilor sau multitudinea de stiluri arhitecturale confera castelului portughez un sarm greu de egalat in Europa.

Cel mai usor de observat este arhitectura tipic maura sau manuelina, dar si stilurile gotic si baroc. Cel mai interesant si impresionat element de arhitectura este arcul Triton pe care il vei observa chiar in mijlocul palatului.

Gasesti localitatea Sintra la 15 km de Lisabona. Daca mergi cu masina personala este important sa stii ca drumul nu este foarte bine amenajat. In cazul in care alegi sa calatoresti cu trenul, rezerva 35 de minute pana la Sintra.

Pentru cazare, ai de ales intre numeroasele hoteluri din apropierea Castelul National Pena. Vei plati aproximativ 100 de euro/ noapte.

Castelul Cavalerilor Teutoni din Polonia

Cel mai mare castel din caramida din lume, precum si cea mai mare fortareata in stil gotic se gaseste pe teritoriul polonez. Mai exact, in partea de est, pe un brat al Vistulei a fost construit unul dintre cele mai frumoase palate ale Poloniei. Acesta a fost resedinta Cavalerilor Teutoni, cavaleri razboinici dar si foarte credinciosi in acelasi timp.

fortareata teutonica malbork a fost construita in 1274. In aceasta epoca indepartata nu era decat un ansamblu arhitectural format din cateva locasuri de cult. Cu timpul, insa, constructia s-a dezvoltat pana a ajuns sa se intinda pe mai mult de 20 de hectare. Se spune ca putea sa adaposteasca chiar si 3 000 de oameni.

Cand ordinul cavalerilor teutoni a fost dizolvat in secolul al XV-lea, fortareata a ramas la dispozitia autoritatilor poloneze. Au urmat prusacii si Al Doliea Razboi Mondial cand aproape jumatate din acest castel a fost distrus.

Si totusi, constructia a fost refacuta aproape in totalitate. Astfel, vei avea ocazia sa vizitezi incaparile in care au trait acesti cavaleri istorici ce purtau pe cap un coif  lunguiet de culoare alba, decorat cu o cruce neagra. Este de ajuns o simpla plimbare pe culoarele inguste si pe scarile intunecoase ale fortaretei pentru a avea impresia ca zaresti umbra Cavalerilor Teutoni.

In apropiere de Fortareata Malbork gasesti cateva hoteluri unde poti sa te cazezi. O camera la cel mai apropiat hotel, Grot Hotel (trei stele) costa in jur de 90 de euro.

castelul alcazar din Spania

Castelul Alcazar aminteste de musulmanii care au stapanit aceasta parte a Spaniei. Pentru a intelege in totalitate importanta cestui loc incarcat de istorie, nu este nevoie decat sa ti-l imaginezi in 1364, anul in care a fost construit. Pentru acele timpuri a fost o minunatie arhitecturala. De altfel, Chiar si Petru I a fost impresionat de frumusetea acestui castel si nu l-a daramat in momentul in care musulmanii nu mai erau la conducere.

Astfel ca, deoarece rangul inalt nu ii permitea sa isi stabileasca resedinta intr-o constructie tipic musulmana, Petru I isi construieste propria Curte chiar in interiorul castelului Alcazar. Prin acest gest, a dat dovada de puternicul respect pe care credinciosii catolici il purtau, la vremea aceea, fratilor lor musulmani.

In zilele noastre, conducatorii Spaniei, inca mai folosesc etajul castelul Alcazar. De altfel, de-a lungul timpului,  numerosi regi si regine ale Spaniei au dat legi din interiorul castelului. De exemplu, regina Isabel I isi realiza aici intalnitile cu aventurierii care plecau spre melagurile indepartate ale Lumii Noi pentru a o cuceri.

Cele mai importante elemente de arhitectura ale castelului Alcazar sunt Poarta Leului, Sala Ambasadorilor, Sala Mica sau zonele destinate lui Yeso, Domnisoarelor, Papusilor etc.

In imediata apropiere a castelului gasesti numeroase hoteluri cu preturi pentru toate buzunarele. Pentru o noapte la un hotel de trei stele, scoti din buzunar intre 50 si 70 de euro.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea