Vacante

#balea lac #hoteluri #canada #vacanta_iarna #destinatii de vacanta #norvegia #suedia #hoteluri de gheata

Hoteluri de gheata fascinante, pe care merita sa le vizitezi

Iubitorii sezonului hibernal au de cativa ani o noua atractie turistica de bifat pe timp de iarna: hotelurile de gheata. Pe langa faptul ca ofera o experienta inedita, aceste constructii impresioneaza si prin arhitectura si designul lor interior. Descopera in continuare cateva dintre cele mai spectaculoase hoteluri de gheata la nivel mondial!


1. Hotel de Glace din Quebec, Canada

Hotel de Glace este prima constructie de acest tip din America de Nord si si-a deschis portile la data de 1 ianuarie 2001. Hotelul inghetat este ridicat an de an in apropiere de orasul Quebec, in muntii Laurentini si propune turistilor cazare in 85 de paturi de gheata, prevazute cu blanuri de ren si acoperite cu saltele si saci de dormit caldurosi.

Turistii curiosi, care nu isi doresc sa ramana peste noapte la Hotel de Glace, pot vizita dupa bunul plac impresionantul edificiu. In plus, hotelul beneficiaza si de o capela, unde se pot oficia nunti!


2. Hotelul de gheata din Jukkasjarvi, Suedia

Icehotel din Jukkasjarvi este atat prima constructie de acest tip ridicata vreodata la nivel mondial, cat si cea mai mare (6.000 metri patrati). A fost inaugurat in decembrie 1990 si construit, ulterior, in fiecare an. Hotelul de gheata impresioneaza prin arhitectura sa, gandita an de an de artisti din lumea intreaga ale caror propuneri sunt analizate de catre un juriu select.

Hotelul suedez include un bar, o biserica, un hol generos si camere care pot gazdui peste 100 de turisti. Remarcabil este si mobilierul, sculptat din blocuri mari de gheata extrase din raul Torne.


3. Hotelul Sorrinsniva din Alta, Norvegia

Hotelul iglu Sorrinsniva din Norvegia, cel mai nordic edificiu de acest tip din Europa, a fost construit pentru prima oara in anul 2000. Ocupa o suprafata de 2.000 metri patrati si include 30 de camere si o bogatie de sculpturi de gheata, plus o capela, o galerie si un bar, unde bauturile sunt servite in pahare de gheata.

Poate cel mai interesant aspect legat de hotelul Sorrinsniva este faptul ca este construit in fiecare an respectand o tema diferita. Hotelul poate fi vizitat contra sumei de 150 coroane norvegiene (circa 90 lei).


4. Hotelul de gheata de la Balea Lac

Romania se poate mandri la randul ei cu un hotel de gheata impresionant, ridicat in muntii Fagarasului, in apropierea lacului Balea. Constructia este prima din estul Europei si ofera turistilor cazare in 10 camere si 3 apartamente. De asemenea, hotelul include si un bar si un restaurant, plus o biserica.



Foto: travel.ca.msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea