Vacante

#rezervatii naturale #animale #destinatii de vacanta #parcuri nationale #rezervatii

Cele mai bune 6 locuri unde poti vedea animale salbatice

Iubesti animalele si adori sa calatoresti? Opteaza pentru destinatii in rezervatii nationale unde vei avea ocazia sa admiri animalele salbatice in libertate, nu in spatele unor bare de metal de la gradina zoologica. Iata care sunt cele mai frumoase parcuri din lume, potrivit virtualtourist.com, in care te vei putea bucura de o priveliste cu adevarat unica.


1. Parcul National Serengeti, Tanzania

Nordul Tanzaniei ofera nenumarate oportunitati prin care poti urmari indeaproape viata animalelor salbatice. Serengeti si Ngorongoro sunt doua parcuri unde diversitatea faunei salbatice este cea mai mare din lume. Spre deosebire de alte parcuri si rezervatii, aici poti vedea lei, elefanti, bivoli, leoparzi si rinoceri.


2. Parcul National Bandhavgarh, India

Tigrii sunt din ce in ce mai mult o specie aflata pe cale de disparitie. Potrivit WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel mondial nu mai exista doar 3.200 exemplare de tigri, iar majoritatea celor bengalezi sa afla in India.


3. Insula Cangurilor, Australia

La numai 15 kilometri de sudul Australiei, Insula Cangurilor este de fapt casa mai multor specii de animale. Cele mai propice perioade de vizitat sunt in timpul verii (decembrie-februarie) si in timpul iernii (iunie - august). Atunci puii de cangur parasesc marsupiul mamelor si se hranesc alaturi de parintii lor.


4. Parcul National Katmai, Alaska, SUA

Sud-vestul Alaskai este o alta zona pe care nu trebuie sa o ratezi. Ursii bruni sunt vedetele de aici, insa exista o multime de alte animale care traiesc in aceasta zona aspra din punct de vedere climatic.


5. Parcul Omega, Quebec, Canada

Salbatica si superba Canada poate fi admirata cel mai bine in acest parc natural. Traseele se strabat cu masina, iar pe drum vei avea ocazia sa te intalnesti cu bizoni, elani, ursi negri, cerbi sau lupi arctici.


6. Rezervatia marina Hol Chan Marine Reserve, insulele Belize

Rezervatia spectaculoasa din Caraibe se afla la numai 20 de minute de navigat de la insula Ambergris Caye. Aici gasesti numeroase locuri pentru snorkeling sau scufundari, perfecte pentru explorarea faunei si florei marine. Apa nu depaseste 3 metri, iar golful Shark Ray Alley este faimos pentru populatia mare de rechini doica care isi face veacul in apele de nici 2 metri.

Sursa foto: tripadvisor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea