Vacante

#piscina #cea mai mare piscina # vacanta chile #piscina chile

Cea mai mare piscina din lume se afla in Chile

Cea mai are piscina din lume se afla in San Alfonso del Mar din Algarrobo, Chile. Piscina a intrat in Cartea Recordurilor ca urmare a dimensiunilor sale uriase.
 

Piscina de 1 kilometru


Inaugurata in 2006, piscina este construita in asa fel incat sa semene cu o laguna. Uriasa constructie a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare si mai adanca piscina din lume. Piscina masoara peste 1 kilometru in lungime, se intinde pe 8 hectare si contine 250 milioane de litri de apa, avand o dimensiune cat 20 de piscine olimpice. La constructia s-a lucrat timp de 5 ani si s-a investit peste 1 miliard de euro.

Pentru a umple piscina s-a folosit apa din Oceanul Pacific si un sistem dezvoltat de compania Crystal Lagoons pentru a colecta apa si a o pastra in conditii optime. Apa este limpede, de culoare turcoaz, cu o temperatura de 26 grade Celsius.

De-a lungul piscinei se afla plajele private ale hotelului, cu nisip alb si palmieri, cu instalatii de tip water-jet massage, toate realizand un peisaj exotic si exclusivist. Turistii care isi petrec vacanta aici pot sa inoate sau sa se plimbe in canoe sau in barca cu vele. Piscina a fost construita pentru a oferi oamenilor un loc unde sa inoate in siguranta, apele Pacificului fiind considerate reci, murdare si periculoase.

San Alfonso del Mar se afla Algarrobo, la aproximativ 100 km de capitala Santiago.
 

Alte piscine mari


Peste tot in lume se gasesc piscine uriase, insa niciuna de proportiile celei din Chile. In Taila Island, Macau, in hotelul Crown Towers exista o infinity pool impresionanta, acoperita. Burj Al Arab este un alt hotel cu o piscina unica. In New York, piscina acoperita din Mandarin Oriental ofera o panorama de la inaltime asupra metropolei. In Costa Rica, la Four Seasons, exista o infinity pool spectaculoasa, construita in aer liber. Santorini este celebru pentru piscinele sale. Perivolas Luxury Hotel se afla in Oia si detine una dintre cele mai bune piscine de pe insula.

Sursa foto : amazingthingsaroundtheworld.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea