Vacante

#avion #aeroport #sarbatori de iarna #iarna #vacanta de iarna

Ce trebuie sa faci la aeroport, in vacanta de iarna

Una dintre metodele cele mai rapide de a ajunge la destinatie iarna este sa optezi pentru avion . Scapi de nameti si de orele interminabile in trafic. In vacanta de iarna , calatoria cu avionul presupune insa si cateva aspecte de care este bine sa tii cont.

1. Pleaca la aeroport devreme

Iarna este sezonul vacantelor, iar daca vei calatori in decembrie, trebuie sa pleci de acasa din timp. Vremea urata si blocajele in trafic pot sa te faca sa intarzii mai mult decat ti-ai fi dorit. In plus, la aeroport poti sa dai peste cozi lungi, cu familii care pleaca si ele in vacanta de sarbatori .

Un alt motiv pentru care s-ar putea sa astepti mult inainte de decolare sau chiar sa faci o scurta oprire pe parcurs este faptul ca iarna avioanele trebuie dezghetate (antigivraj).

2. Verifica reglementarile privitoare la bagajul de mana

Pentru a nu avea surprize neplacute la check-in, verifica pe site-ul companiei aeriene cu care vei calatori care sunt reglementarile privitoare la bagajele de mana. Cand calatoresti iarna, sunt mari sanse sa-ti pui in bagajul de mana mai multe lucruri decat de obicei, iar unele dintre ele se poate sa fie interzise.

De asemenea, darurile cumparate pentru cei care te asteapta la destinatie ar trebui puse in pungi de cadouri sau lasate despachetate, pentru a putea fi verificate usor de personalul aeroportului. Detalii gasesti in articolul Cum pregatesti bagajul de mana.

3. Evita escalele foarte scurte

In iarna nu este o idee buna sa alegi un bilet de avion a carui escala este de doar 30 – 45 de minute. Daca primul avion va intarzia din cauza vremii, va trebui oricum sa astepti alt zbor. Incearca sa alegi escale de 1-2 ore.

O alta varianta este sa alegi un bilet de avion cu o escala de 24h. Fiind in vacanta, daca ai suficient timp la dispozitie, poti sa te cazezi la hotel si sa vizitezi orasul in care faci escala. Iti raman destule ore pentru a te plimba si a vizita obiective turistice. Avantajul consta in faptul ca astfel de curse cu escale lungi au preturi mai bune. In plus, daca escala se face in metropole precum Budapesta, Frankfurt, Viena etc, o oprire de o zi chiar merita efortul.

4. Alege cea mai buna modalitate de transport pentru schiuri

Daca pleci in vacanta de iarna intr-o statiune montana , va trebui probabil sa iei schiurile cu tine. O prima varianta pe care o poti lua in considerare este sa le inchiriezi la destinatie. Daca nu se poate, fa un bagaj de cala , cu echipamentul necesar. Nu incerca sa atasezi la bagajul de mana betele de schi sau schiurile in sine, pentru ca acestea pot fi considerate arme albe si nu vei fi lasat sa intri cu ele in avion. Mai multe detalii despre acest lucru gasesti in articolul Cum sa-ti transporti echipamentul de schi.

5. Rezerva primul zbor al zilei, daca vrei sa ajungi in aceeasi zi

In cazul in care trebuie neaparat sa ajungi la destinatie intr-o singura zi, este recomandat sa rezervi primul avion al zilei. Daca zborul este anulat, ai posibilitatea sa mai gasesti o alta varianta, in aceeasi zi si, astfel, nu va fi nevoie sa-ti petreci noaptea pe aeroport sau la hotel.

6. Zborul in perioada de vacanta inseamna un avion plin cu copii

Daca nu esti mare iubitor de copii si te deranjeaza galagia pe care o fac acestia in timpul zborului, ar fi mai bine sa nu pleci cu avionul chiar de sarbatori. Acelasi lucru este valabil si pentru vacanta din februarie. Daca totusi trebuie sa calatoresti in aceeasi perioada, ia cu tine niste prieteni si, eventual, un ipod cu muzica ta preferata.

Daca chiar tu ai copii si urmeaza sa pleci cu ei in vacanta de iarna, este bine sa-i pregatesti din vreme pentru acest drum. Asigura-te ca au mers la toaleta inainte de urcarea in avion, deoarece toaletele din avion vor fi solicitate permanent atat de familiile cu copii, cat si de restul adultilor. Pune-le in bagaj jocuri si lucruri care sa-i tina ocupati. Alte detalii gasesti in articolele:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea