Vacante

#paris #franta #ce sa nu faci ca turist #turisti

Ce sa nu faci ca turist la Paris

Te-ai gandit sa pleci la Paris si nu stii ce trebuie sa faci, cum trebuie sa te comporti? Stii ca sunt lucruri care nu se fac, insa nu stii care sunt acestea? Iata cateva dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le faci atunci cand mergi in vizita la Paris, astfel incat sa te bucuri de o vacanta reusita.

1. Nu merge la Paris crezand ca lucrurile de lux sunt ieftine

Vei constata ca nu sunt, iar brandurile frantuzesti si cele de lux, cu atat mai putin. Faptul ca sunt produse in Franta si au magazinele localizate in Paris nu inseamna ca vor oferi reduceri bazate pe distanta mai mica. Ba dimpotriva, pentru ca toata lumea vina la Paris ca sa cumpere o haina originala facuta de atelierele Chanel, atunci mai mult ca sigur ea va trebui sa fie mai scumpa.

2. Nu comanda un meniu “a la carte” si fii atent la mentiunile legate de meniurile pentru turisti

Daca vrei sa nu ramai fara bani pentru ca ai mancat la un restaurant frantuzesc sau pe un meniu“de fite” din Paris, pentru ca te-ai incapatanat sa mananci doar pe alese, atunci ar fi mai bine sa te orientezi catre meniurile cu pret fix. Ar trebui sa stii ca aceste meniuri se schimba oricum aproape in fiecare zi, deci te poti bucura si de mai multe feluri de mancare. In plus, fii atent/a la etichetele care precizeaza care sunt “meniurile turist”, pentru ca acelea vor avea potii mai mici si nu vei avea prea multe de ales.

3. Nu purta camasa in dungi, bereta, basca, mustata subtire sau tricou rosu cu guler inalt

Pentru ca ai putea avea surpriza neplacuta de a fi luat la misto sau poate injurat. Cei care te vor vedea vor sti ca ai venit cu prejudecati deja formate.

4. Nu incerca sa vezi Luvrul in trei ore sau mai putin

Ar fi indicat sa ii aloci chiar o zi intreaga pentru vizita, mai ales ca ai si ce vedea, dar si ca biletele de acces nu sunt deloc ieftine. In plus, nu uita faptul ca in interiorul muzeului, mai ales la pictura Mona Lisei este intotdeauna coada si ca turistii se impart in grupuri pentru a vizita expozitia. O solutie pentru a evita aglomeratia de la acest tablou este vizitarea apartamentului lui Napoleon sau galeriile egiptene.

5. Nu umbla prin locuri pe care nu le stii fara sa stii exact unde trebuie sa mergi

In cazul in care vrei sa vizitezi mormintele unor personalitati precum Jim Morrison , ar fi indicat ca inainte sa consulti o harta si sa te interesezi unde le poti gasi. Cimitirele, la fel ca multe locuri din oras sunt intinse si alambicate, astfel incat risti sa te pierzi.

6. Nu cere friptura “in sange” pentru ca ai putea sa o primesti chiar asa...la propriu. Anumite restaurante din Paris nu practica gatitul care sa iti prajeasca sau coaca tare carnea, astfel ca trebuie sa fii atent/a la ceea ce comanzi. pentru a nu avea surprize.

7. Nu merge intr-o croaziera pe Sena pentru cina

Croazierele pe Sena sunt si asa scumpe, daca vei adauga si optiunea de a manca pe vaporas vor scoate foarte multi bani din buzunarul tau. Iar problema cea mai mare este aceea ca serviciile oferite nu merita: vei manca mancare de proasta calitate, intr-o atmosfera zgomotoasa si aglomerata. Daca vrei sa ii oferi persoanei iubite o cina speciala, incearca restaurantele clasice din Paris.

8. Nu incerca varianta violenta a vietii de noapte din Paris, acest oras mai si doarme

Intereseaza-te din timp in legatura cu programul cluburilor, barurilor si restaurantelor unde ai vrea sa mergi si fa-ti programul si in functie de asta.

9. Nu uita ca inainte de a pleca spre Paris sa inveti cateva cuvinte in franceza

O sa te ajute atunci cand vei incerca sa te amesteci cu francezii. Amesteca-te cat mai mult cu francezii, stai cu ei, aseaza-te pe terase la cafenele, cu spatele spre cafenea si fata spre strada, respectiv promenada. Acela este adevaratul Paris.

9. Nu-ti uita camera foto acasa

Este pacat sa nu poti imortaliza toate frumusetile acestui oras. Ia cu tine o camera foto cu rezolutie mare, astfel incat sa poti fotografia si cele mai mici detalii ale arhitecturii cladirilor pariziene.

10. Nu urca pe Turnul Eiffel decat daca tii neaparat sa vezi cum este acolo sus

Vei avea de asteptat la mai multe cozi: coada la bilete, coada pentru lift, coada pentru coborare etc. Daca vrei neaparat sa ai o panorama de sus a orasului poti incerca si alte puncte inalte din oras, precum Turnul Montparnasse sau Arcul de Triumf, pe care oricum nu oricine le are, din cauza ca toata lumea se ingramadeste la Turnul Eiffel.

11. Nu vizita Bastilia daca vrei sa vezi locuri care sa poarte amprentele istoriei

Daca vei dori neaparat sa faci asta, vei avea de infruntat o intersectie foarte circulata, la capatul careia nu vei gasi o mare minune istorica, ci doar niste resturi de complex, care mai mult de vor dezamagi. Daca vrei sa vezi istorie, incearca sa vizitezi muzeele care se afla in tot orasul. Inainte de a pleca spre Paris, fa-ti o lista de obiective de vizitat, cu adrese si costuri ale biletelor.

12. Nu merge sa-ti bei cafeaua la cafenele de fite, aratoase si importante

Daca alegi Cafe de Flore, Deux Magots sau Cafe des Deux Moulins, te vor costa foarte mult. Alege mai degraba cafenelele mici, unde si servirea si cafeaua sunt mult mai bune. In general evita cafenelele, restaurantele si barurile din centru sau din apropierea unor obiective turistice importante (precum Catedrala Sacre Coeur sau Montmartre) pentru ca acolo vei plati foarte mult pentru servicii de nu prea buna calitate.

13. Nu uita sa-ti iei bilet de tren RER si pentru drumul spre aeroportul Charles de Gaulle

Acest bilet nu este acelasi cu biletele de metrou si ar putea sa te coste o amenda de peste 20 de euro, in caz ca esti prins fara bilet.

14. Nu zbura de pe Beauvais, daca vrei sa fii cat mai aproape de Paris

Aeroportul Beauvais se afla la o distanta de 90 de minute de mers cu metroul, autobuzul sau taxiul iar o calatorie de la aerport spre oras te va costa destul de mult, nu doar ca bani, insa si ca timp. In cazul in care ai zborul dimineata, nu uita faptul ca metroul parizian nu merge mai devreme de ora 5, asa ca va trebui sa te deplasezi cu taxiul pana la autobuzele care merg spre aeroport. Daca vrei sa alegi alt aeroport, ai la dispozitie Charles de Gaulle si Orly, care au legaturi mai bune cu orasul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea