Vacante

#raceli #tratamente #destinatii de vacanta #vacanta #boli #sfaturi de calatorie

Ce sa faci pentru a nu te imbolnavi in vacanta si cum sa te tratezi daca se intampla asta

Cand te pregatesti de vacanta este bine sa iei in calcul toate aspectele necesare unei calatorii reusite. A ramane sanatos sau a stii sa te tratezi si unde sa te duci in cazul in care te imbolnavesti, sunt lucruri de baza, pe care oricine trebuie sa le cunoasca. Iata cateva informatii importante care te pot ajuta sa ai o vacanta fara griji.

 

1. Pregateste-te din timp cu cele necesare

Scrie totul, noteaza tot ceea ce este important pentru tine

Inainte de a pleca in vacanta este bine sa notezi tot ce ar putea sa te intereseze, inclusiv spitalele, medicamentele sau punctele de prim ajutor din locul in care calatoresti.

Trebuie sa stii ce acoperire are asigurarea ta de sanatate

Uneori asigurarea ta de sanatate poate sa te ajute doar in ceea ce priveste accidentele sau situatiile de urgenta grave, asadar este bine sa te interesezi si sa stii ce anume include.

Cauta informatii online

In ceea ce priveste informatiile pe care le poti afla online, este bine sa stii ce anume cauti: exista centre internationale care trateaza bolnavii care calatoresc si informatii despre bolile de-a lungul globului.

 

2. Ai grija de sanatatea ta in timpul calatoriei

Spala-te pe maini si dezinfecteaza-te

A te spala pe maini sau chiar a folosi acele geluri anti-bacteriene poate sa fie un real ajutor pentru ca indeparteaza cele mai neplacute situatii pline de microbi si alte bacterii daunatoare.

Mergi pe jos, nu sta doar jos

Aceasta informatie este importanta mai ales in ceea ce priveste statul in mijloacele de transport care te duc la destinatia de vacanta. De exemplu in avion poti sa petreci foarte multe ore, iar ulterior este bine sa mergi pentru a impiedica formarea vaselor de sange blocate sau a altor probleme legate de circulatia sangelui in organism.

Mananca si bea cu atentie

Mancarea din alte locuri ale lumii se poate sa nu fie pe placul tau, poate sa cuprinda anumite ingrediente pe care nu le-ai mai incercat sau la care sa ai alergie fara sa stii. De aceea este bine sa ai grija ce alegi sa consumi in vacanta ta.

 

3. Nu neglija primele simptome de boala sau raceala

Ia simptomele incipiente in serios

Atunci cand ai inceput sa te simti rau, nu astepta pana cand se va agrava, ci ai grija sa tratezi imediat ceea ce traiesti. Astfel vei fi mai protejat si poti elimina cauza din primele simptome.

Fii atent la microbii si insectele specifice locului

Se stie ca anumite specii de tantari sau gandaci pot sa afecteze grav sanatatea. Ai grija la ele si intereseaza-te daca exista leacuri locale pentru a fi protejat/a impotriva atacului sau influentei acestora.

 

4. Salveaza-ti vacanta

Schimba-ti atitudinea

Aceasta schimbare de atitudine este importanta atunci cand te-ai imbolnavit in vacanta si ai dorinta de a continua cu planurile initiale. Daca ai cum, este benefic sa iti modifici asteptarile si atunci vei fi in postura de a alege ce activitati sa duci la bun sfarsit. Poti intr-o zi sa te plimbi doar jumatate de ora pe munte sau sa iesi foarete putin la cumparaturi, si totusi sa ai cea mai frumoasa vacanta. Nu intotdeauna respectarea planurilor initiale duce la reusita unui moment de vacanta.

Sau chiar relaxeaza-te

Poti chiar sa nu faci nimic intr-o zi, poti sa te relaxezi la piscina sau sa bei un cocktail si sa fii cu adevarat fericit/a si multumit/a.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea