Vacante

#turism #edinburgh #destinatii vacanta #atractii turistice #city break edinburgh

Ce sa faci intr-un city break in Edinburgh

Edinburgh, capitala Scotiei, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si merita sa-l vizitezi macar intr-un weekend. Cu un usor aer medieval si pastrand farmecul vechiului oras, Edinburgh iti pune la dispozitie o multitudine de activitati culturale si de divertisment. Iata ce poti sa faci intr-un city break in Edinburgh.

Viziteaza Castelul Edinburgh

Castelul Edinburgh este de departe cea mai importanta atractie turistica din oras. Ridicat pe Castle Rock, fost vulcan, castelul iti ofera privelisti asupra orasului pe care nu le poti admira din niciun alt punct.

Galeria Nationala a Scotiei

Odata ajuns in Edinburgh, nu ai voie sa ratezi Galeria Nationala a Scotiei, mai ales daca esti pasionat de arte. Aici gasesti cea mai mare colectie de sculptura si pictura europeana din Scotia.

Gradina Botanica Regala

Gradina Botanica Regala te intampina cu o expozitie de plante, o sera tropicala cu plante exotice, o gradina cu iarba neagra, hortensii, camelii, azalee si multe alte specii deosebite de plante.

Camera Obscura

Camera Obscura este locul in care poti descoperi istoria Edinburgh-ului in imagini 3D si este locul in care te poti amuza cu cateva iluzii optice. Camera Obscura se afla intr-un turn din secolul al XVII-lea.

Zona Holyrood si vulcanul stins

Zona Holyrood este un alt punct de atractie pe care nu trebuie sa-l ratezi daca ajungi in Edinburgh. Principala atractie este noua cladire a Parlamentului Scotiei si Palatul Holyroodhouse. Odata vizitate aceste doua obiective, poti ajunge cu usurinta la vulcanul stins, ce are forma de camila. Se numeste Arthur's Seat, iar privelistea este superba.

Shopping in Edinburgh

Daca pe langa bifarea obiectivelor turistice te gandesti sa faci si shopping in Edinburgh, iti recomandam sa ajungi pe Princes Street, principala strada comerciala din oras.

Unde mananci

In Edinburgh gasesti restaurante axate pe mancaruri traditionale, insa si pe mancaruri din bucatariile internationale. Restaurantul Martin Wishart, L’Escargot Bleu si Urban Angel sunt doar cateva dintre locurile in care poti manca bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea