Vacante

#turism #destinatii vacanta # vacanta slovacia # destinatie slovecia # obiective turistice slovacia

Ce sa faci daca mergi in vacanta in Slovacia

Bratislava, capitala Slovaciei, este cel mai vizitat oras din tara. Majoritatea turistilor se limiteaza la plimbari pe strazile orasului, la admirarea cladirilor si la vizitarea muzeelor, fara sa stie ca Slovacia este o tara frumoasa si dincolo de granitele capitalei.

Iata cateva dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in Slovacia.

Pestera de gheata

Exista zeci de pesteri care pot fi vizitate in Slovacia, insa niciuna nu este mai spectaculoasa decat renumita Pestera de gheata Demanovska. Pestera este situata chiar in inima Parcului National si este, fara indoiala, una dintre cele mai interesante pesteri in Europa, in principal datorita formatiunilor de gheata, care se topesc foarte putin doar in lunile de vara.

Spa natural

Slovacia este renumita pentru izvoarele si centrele sale SPA naturale, cu apa minerala. Daca ajungi in Slovacia, nu rata un tratament natural la una dintre aceste bai naturale.

Daca ajungi in centrul comercial Auparc din Bratislava, nu rata centre de spa faimoase, precum Aqua Paradise Spa & Aulandia.

De asemenea, alte centre similare vei gasi si in Hotelurile Marrols, Dulca si in AquaCity (in orasul Propad).

Daca vrei sa ajungi in statiune balneara Piestany, acolo unde, de asemenea, vei gasi foarte multe centre SPA. Tot aici vei descoperi bai termale publice, unde poti plati aproximativ 30 de euro pentru 30 de minute de relaxare.

Rafting pe Bela River

Daca esti o persoana aventuroasa, cu siguranta te vei bucura de o experienta de rafting de-a lungul raului Bela. Toamna si primavara sunt cele mai bune perioade pentru rafting, dar si pentru caiac.

Aici, vei plati intre 12 si 30 de euro pentru doua ore de rafting sau caiac.

Plimbare cu telecabina in Muntii Tatra

Nu se poate sa ajungi in Slovacia si sa ratezi o plimbare cu telecabina si sa observi astfel cele mai frumoase zone ale muntilor. Daca ajungi in Muntii Tatra, plimbarea cu telecabina trebuie sa fie pe lista ta de obiective. Astfel, vei avea sansa unica de a vedea o mare parte din Slovacia de sus si sa te bucuri de un peisaj unic, spectaculos.

Plimbare cu barca de pluta

In perioada aprilie - octombrie, vremea calda din Slovacia este ideala pentru o plimbare cu barca de pluta. Daca ajungi la raul Veh, cel mai lung fluviu din Slovacia, nu rata sansa de a te plimba pe marginea acestuia cu ajutorul unei barci si de a vedea astfel orase si sate fermecatoare precum Strecno, Zilina si Bytca.

Daca iti plac destinatiile turistice populare, te vei indragosti cu siguranta de satul Strecno de la castelul Strecno. In afara de vizitarea castelului, satul este un punct de plecare pentru rafting.

Alpinism pe muntele Rysy

Daca ajungi in regiunea Tatra, nu rata Rysy, cel mai inalt varf din zona. Partea buna este ca traseul de pe partea cu Slovacia este mai putin dificl spre deosebire de cel de pe partea poloneza. In momentul in care ajungi sus, te vei bucura de o priveliste splendida si de un aer foarte curat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea