Vacante

#vacanta #thailanda #vacanta thailanda #riscuri calatorie

Ce riscuri de calatorie exista in Thailanda

Pe cat de frumoasa si exotica, pe atat de problematica poate fi o vacanta in Thailanda pentru o persoana neavizata. O calatorie in aceasta destinatie necesita o planificare detaliata, in special in ceea ce priveste masurile de securitate.


Securitatea in Thailanda


Inainte de o calatorie in Thailanda, cetatenii romani sunt sfatuiti sa se informeze asupra situatiei de securitate din aceasta tara. Pentru acest lucru este necesar sa se consulte informatiile la zi oferite de MAE.

Exista mai multe cazuri de decese in randul strainilor care au vizitat aceasta tara. Potrivit Huffington Post, recent doua surori canadience au fost gasite moarte intr-un bungalow pe care il inchiriasera. Nu se stiu inca motivele decesului, banuiala fiind otravirea. O saptamana mai tarziu, o femeie de 60 de ani din Australia a fost injunghiata mortal in afara unui resort hotelier de lux din Phuket. Alte pericole cunoscute sunt mafia taxiurilor, hotii travestiti, zone rau famate etc.

Potrivit MAE, cetatenilor romani li se recomanda sa nu circule noaptea, sa evite zonele aglomerate si demonstratiile, precum si zonele izolate ale tarii.

zone care nu ar trebui vizitate sunt Pattani, Yala, Narathiwat, Songkhla, unde exista riscuri de atacuri armate. Frontiera cu Myanmar este o alta regiune de risc.


Situatii de evitat


Turistii care calatoresc in Thailanda trebuie sa respecte indicatiile oficialitatilor si sa aiba permanent un contact al acestora pentru urgente. Conform MAE, strainii trebuie sa aiba asupra lor un act de identificare, deoarece personalul de securitate poate solicita sa-l vada.

Femeilor li se recomanda sa nu mearga singure pe plaje, in cluburi sau in alte locuri expuse. Este bine sa calatoresti in Thailanda intr-un grup de prieteni sau un grup organizat, cu ghid.

Pentru a evita furturile bunurilor personale, este bine sa nu ai asupra ta multi bani sau obiecte care pot atrage atentia.

Cei care calatoresc in Thailanda in sezonul ploios este bine sa se intereseze care sunt zonele afectate, inainte de calatorie.


Sursa foto: medtourismreview.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea