Vacante

#centrul istoric #obiective turistice #fontana di trevi #roma #vacanta roma #obiective turistice roma #cripta capucinilor #scuola gladiatori

Ce poti vizita intr-o minivacanta la Roma: 5 obiective turistice de neratat

Roma este unul dintre cele mai ofertante orase turistice din Europa, atat datorita istoriei pe care o are in spate, cat si datorita numeroaselor obiective turistice puse la dispozitia tuturor celor care vor sa viziteze locuri unice. In mod normal, ti-ar trebui o luna de vacanta in Roma pentru a te putea bucura de fiecare atractie turistica, dar cum nu intotdeauna ai timp si bani pentru un asemenea rasfat, poti opta pentru o minivacanta in care vizitezi cele mai importante obiective turistice din capitala Italiei.

Pune-le pe hartie si planifica-ti timpul in asa fel incat sa vezi cat mai multe locuri frumoase din Roma intr-un timp cat mai scurt.


1. Cripta Capucinilor

Cum nu ai ocazia sa intri in fiecare zi intr-o cripta decorata cu osemintele a peste 4000 de calugari franciscani, este clar de ce nu trebuie sa ratezi vizitarea Criptei Capucinilor din Roma. Este un loc incarcat de mister, usor bizar si infricosator, dar absolut fascinant. Pentru a intra in cripta nu platesti nicio taxa, dar poti face donatii.



Sursa foto: canoniani.it


2. Centrul istoric

Centrul istoric este un loc de neratat in Roma, dar inarmeaza-te cu rabdare, deoarece vor fi multi alti turisti dornici sa-i descopere frumusetile. Pe artera pietonala Via dei Condotti gasesti o multime de magazine, de la cele pentru toate buzunarele, pana la cele de lux.



Sursa foto: christiantour.ro


3. Fontana di Trevi

Daca ti-a placut pelicula "La Dolce Vita", cu siguranta ti-ai imaginat cum ar fi sa intri in Fontana di Trevi din Roma. Ei bine, chiar daca nu intri in ea, cel putin o poti admira din toate unghiurile. Intr-o minivacanta la Roma, acest loc este de neratat.



Sursa foto: picenotour.it


4. Scuola Gladiatori

Vrei sa fii gladator pentru zi? La Roma ai ocazia sa intri in pielea unul astfel de luptator, la Scuola Gladiatori, situata pe Via Appia Antica. Pe langa faptul ca vei invata tehnicile de lupta specifice gladiatorilor, ai ocazia sa te distrezi pe cinste si sa traiesti o experienta unica.



Sursa foto: tripadvisor.com


5. Locuri istorice

Area Sacra, Appia Antica, Colosseumul si Pantheonul sunt alte locuri de neratat in Roma. Desigur, daca iti ramane timp, poti face si un tur prin Piazza Venezia, Piazza di Spagna sau Piazza Navona.



Sursa foto: picenotour.it



Sursa foto: travelpod.com



Sursa foto: picenotour.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea