Vacante

#paste in viena #viena #vacanta 1 mai #vacanta paste #vacanta viena #cocktail holidays #agentie turism Cocktail Holidays #oferte Viena

Ce poti sa faci in Viena de Paste si de 1 Mai

Ce poti sa faci in Viena de Paste si de 1 Mai

“Viena are o maretie pe care putine alte orase o pot egala. Arhitectura ei te va impresiona la fiecare colt, iar deserturile sunt printre cele mai bune din lume.” Mike Gerrard in Ghidul Calatorului EUROPA, Editura Litera

 

Viena este cunoscuta ca orasul muzicii, artelor si bucatariei fine, ceea ce nu este surprinzator, de vreme ce a fost capitala bogatului Imperiu Habsburgic, a Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana si a Imperiului Austro-Ungar. Uitandu-ne putin in trecut, dar si in prezent, intelegem de ce Viena este astazi unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei, de ce Viena se afla in topul clasamentului mondial cand vine vorba de calitatea vietii locuitorilor ei.

Viena este iubita pentru arhitectura sa impresionanta, pentru cladirile sale grandioase, pentru viata culturala spectaculoasa, pentru atmosfera vesela si ceremonioasa in acelasi timp, pentru cafenelele sale cochete.


Targul de Paste de la Viena si oferta Cocktail Holidays

Viena este magica si de Paste! Orasul renaste in fiecare primavara si pregatirile pentru Sarbatoarea Pascala incep din timp. Totul este gandit in cel mai mic detaliu pentru atmosfera primavaratica, de sarbatoare: oua uriase frumos decorate, aranjamente pascale si targuri specifice cu produse locale: deserturi din martipan, nelipsitul snitel vienez, dulciuri, suveniruri lucrate manual, etc.

Si anul acesta Cocktail Holidays te invita in Viena pentru vacanta de Paste in 1 mai. Pachetul costa 399 euro de persoana – pachet cu toate taxele incluse! Tariful pentru pachetul de Paste si 1 mai in Viena include: 5 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Vienna Sporthotel 4*, transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport si tur panoramic al orasului Viena (3 ore), transport avion compania Austrian Airlines: Bucuresti Otopeni – Viena – retur, toate taxele de aeroport incluse, BONUS asigurarea medicala si storno, asistenta turistica locala la transfer.


Ce poti sa faci in Viena si doar in Viena de Paste, de 1 Mai si... oricand!

Pentru a “gusta” savoarea orasului, pentru a intelege unicitatea locului, viziteaza centrul orasului, Stefansplatz si Cartierul Muzeelor, relaxeaza-te intr-o cafenea si comanda “kaffee und kuchen”, rasfata-te cu un snitel vienez, apoi cu faimosul desert Sachertorte si mergi la cumparaturi pe artera Mariahilferstrasse. Pentru o experienta romantica, alege o plimbare cu caleasca trasa de cai prin inima Vienei.

Daca iubesti muzica clasica si opera, bine ai venit in Viena! Rezerva un bilet la Musikverein pentru un concert extraodinar de muzica clasica sau alege Opera de Stat Vieneza pentru momente culturale sublime. Nici corul baietilor din Viena ce canta la Hofburgkapelle nu este de ocolit!

Iti mai facem o recomandare: admira cei mai frumosi cai lipitani din lume, o rasa specializata in dresaj pas la pas, la Scoala Spaniola de Echitatie din Viena.

Pe noi toate aceste experiente ne-au impresionat si ne-au determinat sa revenim in Viena an de an. Si inca mai avem de descoperit locuri noi in acest oras fascinant!


Viena – combinatie armonioasa intre vechi si modern

In Viena spatiile verzi foarte bine ingrijite se impletesc cu spectaculoase cladiri construite in stil gotic, baroc sau grecesc.

Viena este o combinatie armonioasa intre vechi si modern, in care goticul, Renasterea, neoclasicismul si stilul eclectic coexista cu cel Biedermeier sau Secession.

Artistii si arhitectii vienezi s-au aflat in fruntea miscarilor art nouveau si art deco, iar opera lor infrumuseteaza multe dintre cladirile orasului. In 1897, un grup de artisti, printre care Gustav Klimt, Josef Hoffmann si Otto Wagner s-au ridicat impotriva vechilor stiluri arhitecturale pompoase si restrictive. Rezultatul a fost recesionismul vienez. Rezultatul te va impresiona cu siguranta!


Ce vizitezi in Viena

Catedrala Sfantului Stefan din Stefansplatz si Palatul Schönbrunn sunt cele mai cunoscute, cele mai apreciate si cele mai fotografiate atractii turistice. Sunt locurile pe care vei dori sa le revezi si la doua vizita in Viena, si la a treia...

Palatul Imperial Hofburg, actuala resedinta a presedintelui Austriei este o alta atractie ce merita atentia ta. Palatul a fost extins de-a lungul anilor, astfel ca astazi adaposteste faimoasa Scoala Spaniola de Echitatie, Teatrul National, Trezoreria, Muzeul de Istorie Nationala, Muzeul de Arte frumoase, precum si fostele apartamente regale si Capela Regala, unde concerteaza Corul de Baieti din Viena.

Cartierul Muzeelor din Viena, amenajat pe fostele grajduri imperiale, reuneste pe o suprafata 60.000 m2 amenajari reprezentative pentru diferite domenii ale artei, restaurante, cafenele si magazine. Complexul adaposteste, printre altele si Muzeul de Arta Moderna (MUMOK) si Muzeul Leopold, cu peste 5500 de piese.

Palatul Schönbrunn, sit al patrimoniului Unesco, resedinta de vara a Habsburgilor are 1441 camere, gradini englezesti, o sera de portocali, una de palmieri si cea mai veche gradina zoologica din lume. Un alt element neobisnuit este gloriette - termen francez ce desemneaza o cladire situata intr-o gradina, pe o pozitie mai inalta, in varful unei coline. Glorietta de la Palatul Schönbrunn este una dintre cele mai mari si mai frumoase din lume si ofera o priveliste uimitoare asupra palatului si asupra Vienei.

Palatul Schönbrunn a fost comparat cu Versailles. De fapt, primele planuri ale palatului, elaborate in sec. XVII pentru imparatul Leopold I faceau ca el sa fie mai mare si mai impresionant decat Versailles-ul, dar planurile au fost reduse, si palatul, a carui constructie a inceput in 1696, nu a reusit sa depaseasca rivalul francez.

Alte atractii pe care ti le recomandam cu drag: Muzeul de Istorie a Naturii, Muzeul de Istorie a Artei (este fabulos, este unul dintre cele mai importante muzee de arta din lume, cu valoroase colectii: Egipt si Orientul Apropiat, Grecia si Roma Antica, Sculptura si Arta Decorativa, Colectia de Numismatica si Biblioteca). Parlamentul, Teatrul Belvedere, Palatul Albertina, parcul de distractii Prater sunt alte atractii spectaculoase. Selecteaza-le, in functie de domeniile de interes, astfel incat, in cele 6 zile pe care le vei petrece la Viena de Paste sa vizitezi ce te intereseaza cel mai mult. Afla mai multe detalii despre programul Viena de Paste si 1 Mai propus de agentia de turism Cocktail Holidays: //www.cocktailholidays.ro/Oferta-circuit/3539/viena-sporthotel-paste-sejur-5-nopti/292/


Ce probabil nu stiai despre Viena...

  • Viena este renumita si pentru Sachertorte, celebrul desert cu ciocolata, gem de caise si frisca. Desertul Sachertorte este numit astfel dupa Franz Sacher, un ucenic cofetar ce avea doar 16 ani atunci cand, in urma imbolnavirii unui mastru, a trebuit sa creeze rapid un desert in cinstea ministrului austriac de externe. Combinatia rezultata din blat de tort de ciocolata, glazura de ciocolata, gem de caise, frisca si ciocolata rasa a fost un succes, iar numele de Sacher a intrat in istorie. Reteta exacta este inca un secret bine pastrat de urmasii sai!
     
  • Gradina zoologica de la Schönbrunn este cea mai veche din lume cu peste 500 de specii de animale, partial pe cale de disparitie;
     
  • In Viena, cafenelele continua sa fie repere sociale vitale, locuri in care traditia si avangarda se intrepatrund intr-un mod cu totul special.

 

Sursa foto: facebook.com/ViennaTouristBoard

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele