Vacante

#timeshare #vacanta

Ce iti ofera o vacanta timeshare II

Chiar daca sistemul timeshare nu este pentru toata lumea, acesta are totusi un mare succes in lume. Exista persoane care au fost intr-o astfel de vacanta si se intorc cu impresii foarte placute, precum si altele, dezamagite. In ultimul caz adesea este vorba despre un calcul incorect al cheltuielilor implicate.

Cel mai important lucru este sa stii ce fel de turist esti tu, cum iti faci de obicei vacantele si ce asteptari ai de la ele. Numai asa poti sa decizi daca un timeshare ti se potriveste sau nu.

Avantaje pentru timeshare

O vacanta timeshare iti ofera servicii de lux, astfel incat ai asigurata partea de calitate. Gradul de confort al locatiei depaseste 5 stele.

In unele cazuri poti pleca oricand in vacanta, fara sa fi anuntat de dinainte. Ai asigurata o locatie oriunde in lume, existenta pe lista cu locatiile din contract. Indiferent de locul ales, standardele raman la fel de ridicate.

Daca celelalte persoane implicate in contract sunt de acord, poti sa schimbi locatia si perioada cumparata.

Faptul ca alegi la inceput o anumita locatie nu inseamna ca an de an vei fi obligat sa mergi tot acolo. Poti avea la dispozitie o lista de 80 de tari pe care sa le vizitezi.

Un co-proprietar in timeshare are posibilitatea de a inchiria locatia unei terte persoane.

Un alt avantaj consta in posibilitatea de a converti timpul in puncte. Acestea iti permit sa obtii anumite beneficii legate de vacanta ( croaziere , cazari la hotel, bilete de avion, etc). Punctele acumulate intr-un an si nefolosite se reporteaza, astfel incat nu sunt pierdute definitiv.

In industria turistica internationala, printre cele mai cunoscute firme care se ocupa cu vacante timeshare, se numara: Thomas Cook si Hilton, Pierre & Vacances, Starwood, De Vere, TUI .

Este bine sa stii

Compania de la care cumperi o vacanta in sistem timeshare trebuie sa fie una licentiata. Altfel riscurile sunt prea mari. Ii poti cere numarul ca sa-l verifici si sa stii ca totul este in regula.

Vanzatorii pot fi persoane destul de insistente si de hotarate atunci cand trebuie sa convinga cat mai multa lume de oferta lor. Pastreaza-ti luciditatea si spune nu, daca asa consideri. Evita sa semnezi daca prezentarea a parut prea frumoasa ca sa fie reala.

Orice promisiune care ti se face, legata de locatia care va intra in proprietatea ta, trebuie sa apara si in scris.

Daca te decizi sa cumperi de la un proprietar individual si nu o companie, tranzatia este bine sa fie facuta de un specialist.

timeshare mareIn cazul achizitionarii unei locatii sau locuinte in curs de constructie, obtine in scris drepturile si responsabilitatile tale. Este totusi neindicat sa alegi o asemenea varianta.

Daca doresti sa faci schimb de timeshare cu alt membru sau sa inchiriezi locatia, atunci opteaza de la inceput pentru o zona extrem de cautata.

Pentru detalii despre ce este un timeshare si care sunt dezavantajele lui, citeste articolul Ce iti ofera o vacanta timeshare I.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea