Vacante

#timeshare #vacanta

Ce iti ofera o vacanta timeshare I

Conceptul de timeshare este mai putin cunoscut pe piata romaneasca, insa exista romani care au experimentat aceasta forma de vacanta.

Beneficiarul unei vacante de tip timeshare are Drept de folosinta a unei proprietati scumpe, aflata oriunde in lume.

Ce implica un contract de cumparare a unui timeshare

Termenul de timeshare desemneaza o afacere care ii da dreptul de proprietar unui intreprinzator . Acesta vinde proprietatea pe bucati, astfel incat clientii devin co-proprietari ai unei locuinte de vara, indiferent de locatie. Drepturile si obligatiile sunt impartite intre proprietari.

Perioada ce poate fi contractata este de o saptamana sau multiplu de aceasta. Perioada prestabilita poate fi pentru o anumita durata sau nelimitata. Fara acest contract, co-proprietarul nu si-ar permite sa-si faca vacanta intr-o locuinta luxoasa.

Dezavantaje pentru timeshare

Pe de alta parte, exista si dezavantaje. Un timeshare costa intre 1.500 si 15.000 de euro pentru o vacanta de o saptamana. Mai platesti taxa anuala si onorariile agentiilor de intermediere .

Cine decide achizitionarea unui timeshare trebuie sa se informeze corect in privinta costurilor auxiliare. In caz contrar exista riscul de a fi incapabil sa suporti plata unor astfel de sume.

Pretul depinde mult de factori precum perioada aleasa (in extra sezon e mai ieftin), frecventa, perioada de timp, locatie, etc.

In plus, la revanzare este posibil ca valoarea unui timeshare sa scada cu 20%-50% din pretul initial pe care l-ai platit. O solutie ar putea-o constitui achizitionarea unui timeshare la mana a doua.

Citeste despre avantajele unui timeshare in a doua parte a articolului Ce iti ofera o vacanta timeshare II.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea