Vacante

#mirodenii #magenti frigider #suvenire vacanta # delicatese traditionale

Ce cumperi in vacanta: 3 suvenire inspirate pentru prieteni si familie

Cand iti stabilesti bugetul pentru vacanta, pune intotdeuna o suma de bani deoparte, pentru suvenirele cu care te vei intoarce si pe care le vei oferi prietenilor si familiei. De multe ori, se intampla sa fii atat de captivat de obiectivele turistice si de activitatile din vacanta, incat iti aduci aminte in ultima clipa ca trebuie sa cumperi suvenire, iar cand iti dai seama ca esti in criza de timp, achizitionezi ce iti pica mai intai in mana.

Daca vrei sa le faci celor dragi surprize placute si utile, incearca sa-ti planifici din timp o sesiune de shopping de suvenire, pentru a fi sigur ca te intorci acasa cu lucruri frumoase, pe care apropiatii tai nu le vor inghesui intr-un dulap, ci chiar le vor folosi.

1. Magneti de frigider

Magnetii de frigider nu sunt suvenire neconventionale, dar sunt foarte indragiti, deoarece pot fi folositi ca decoratiuni in bucatarie. In plus, multe persoane colectioneaza magneti de frigider, ceea ce inseamna ca se vor bucura sa aseze un nou exemplar printre celelalte.

Alege magneti de frigider pe care este inscriptionat numele orasului/tarii in care ti-ai petrecut vacanta sau care infatiseaza un monument, o personalitate sau un alt lucru specific locului. Numara de doua ori cati magneti de frigider trebuie sa cumperi, pentru a evita situatiile stanjenitoare in care nu-ti ajung pentru toata lumea.

2. Dulciuri si delicatese traditionale

Cu dulciurile traditionale, nu ai cum sa dai gres. Prietenii tai se vor bucura sa guste din delicatesele specifice tarii in care ti-ai petrecut vacanta. Pentru a cumpara suvenire dulci si comestibile, viziteaza pietele sau buticurile, unde preturile sunt mai mici decat in magazine.

3. Lucruri inspirate din cultura tarii respective

Intotdeauna gandeste-te sa cumperi suvenire speciale inspirate din cultura tarii in care iti petreci vacanta. De exemplu, daca te intorci din Rusia, le poti oferi prietenilor si familiei papusi Matrioska, daca te intorci din India, ofera-le drept suvenir ceaiuri exotice sau mirodenii, daca te intorci din Turcia, ofera-le esarfe, iar daca te intorci din Grecia, cumpara cateva borcanele de miere cu nuci, masline, dulceata de portocale sau ouzo.

Sursa foto: seyeneco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea