Vacante

#craciun #laponia #iarna #vacanta cu familia

Ce contin ofertele de vacanta in tara lui Mos Craciun, Laponia

Laponia este o destinatie solicitata in fiecare an, de sarbatori. craciunul in Laponia este o poveste pe care cei mici o traiesc pe viu, iar pentru adulti este un prilej de a petrece o vacanta speciala in familie.  Numeroasele activitati in aer liber, facilitatile hotelurilor pentru familii, precum si frumusetea fenomenelor naturale unice fac din Laponia o destinatie capabila sa ofere experiente de neuitat.

Ce include un pachet de vacanta in Laponia, de Craciun
 

Exista, de regula, doua destinatii spre Finlanda pentru cei care vor sa se intalneasca cu mos Craciun: Levi si Rovaniemi . Levi este una dintre cele mai mari statiuni de schi din Laponia, sezonul de schi intinzandu-se pe o perioada foarte lunga, din octombrie pana in iunie. Regiunea este recunoscuta si pentru forma sa plata de relief, care permite in zilele senine contemplarea fenomenelor naturale speciale, precum luminile nordului sau soarele de la miezul noptii.

Rovaniemi, in schimb, este capitala Laponiei finlandeze, un oras modern, cunoscut in special pentru locul de provenienta a lui Mos Craciun. Aflat in apropierea Cercului Polar, Rovaniemi are atractii naturale deosebite. Descopera mai multe din articolul Poveste de iarna: acasa la Mos Craciun, Laponia.

Vacantele in Laponia sunt destinate turistilor cu un buget peste medie, preturile situandu-se intre 1200 si 1900 lei de persoana. Avantajul unei astfel de vacante il reprezinta in primul rand destinatia in sine, ideala pentru Craciun si extrem de atractiva pentru familiile cu copii dornice sa-l viziteze pe Mos la el acasa.

Sursa foto: viajesyturistas.comUn alt avantaj consta in numeroasele servicii si facilitati incluse in pachet. Spre deosebire de oferte de vacanta standard, un sejur in Rovaniemi sau in Levi asigura, pe langa transport, cazare, mese, taxe sau asistenta turistica, si o mare diversitate de activitati. In program sunt incluse cine festive pentru familii, pranzuri in cadrul excursiilor de peste zi, vizite la gradina zoologica Ranua Wildlife Park si in la casa Mosului ( Santa Park si Santa Claus Village) , sauna gratuita, plimbare cu sania trasa de reni, haine termoizolante etc.

Hotelurile sunt intotdeauna de cel putin 4 stele, pentru a asigura servicii de calitate intr-un mediu aspru precum este cel de iarna in Laponia.
 

Facilitati si servicii pentru copii in Tara lui Mos Craciun , Laponia
 

Copiii beneficiaza de posibilitatea de a fi cazati in regim de familie. Hotelurile ofera camere de tip junior suite, precum si camere unde pot fi cazati copiii impreuna cu parintii: camera dubla pentru parinti, cu patut de bebelus, camera dubla pentru doi adulti cu pat suplimentar pentru copil, camera dubla pentru doi copii, camera pentru un adult si un copil, camera tripla etc.

Cu toate acestea, chiar si pentru un copil cu varsta mai mica de 4 ani se plateste o suma de cel putin 400 euro, iar ea poate ajunge la 1400 euro, in functie de varsta.

Copiii sunt tot timpul in atentia personalului turistic. Inca din prima zi, ei primesc pasapoarte speciale pentru copii, in care colecteaza stampile din locurile pe care le viziteaza pe parcursul vacantei in Laponia. Este un truc atractiv pentru a le trezi interesul si, totodata, o amintire foarte frumoasa.

Satul si Parcul lui Mos Craciun sunt de departe principalele atractii pentru copii, in aceasta destinatie de vacanta. In casa Mosului, cei mici isi pot spune toate dorintele si vor primi, la plecare, cadouri si un autograf ca amintire. Cu asistenta doamnei Craciun, copiii participa la un atelier de facut prajituri sau turta dulce. Si hotelurile organizeaza evenimente pentru copii, in care acestia decoreaza bradul de Craciun si au parte de un program special, impreuna cu turistii adulti sau coc prajiturele in restaurant.

Sursa foto: cntraveller.comIn Piata Centrala din Santa Park copiii se intalnesc cu personale magice din povesti. La Fabrica de Surprize a renului Rudolf se pot cumpara cadouri. Daca vrei sa afli mai multe despre Laponia si despre Satul lui Mos Craciun, citeste articolul Vacanta in tara lui Mos Craciun, Laponia.
 

Activitati de timp liber si excursii in Laponia
 

In tara lui Mos Craciun, activitatile de vacanta sunt numeroase si multe se desfasoara in aer liber, cu toate ca temperaturile sunt foarte joase. Din cauza climei lapone, turistii trebuie sa aiba in bagaje haine potrivite: camasi, sosete si lenjerie de bumbac, pantaloni de lana. De asemenea, in pretul pachetului de vacanta sunt incluse echipamentele speciale pentru activitatile care au loc in aer liber: cagula, combinezon pentru safari, bocanci speciali, casca de protectie etc.

Un avantaj incontestabil a unei vacante in Laponia consta in faptul ca turistii au ocazia sa experimenteze pe pielea lor ce inseamna noaptea arctica. De la hotel, se pleaca pe snowmobil in padurea acoperita de zapada. In cazurile cele mai fericite, cu cer senin si conditii propice, se poate admira aurora boreala. In jurul unui foc de tabara se spun povesti despre luminile nordului, la un pahar cu bauturi calde.

Despre activitatile din timpul liber, despre vizite in Rovaniemi, Levi gasesti detalii in articolul Ce poti face in Laponia de Craciun.

Multe dintre excursii si activitati sunt incluse in pachetul de baza: excursie "In cautarea lui Mos Craciun", plimbare cu sania trasa de reni, ceremonia traversarii Cercului Polar, excursie la Santa Park, excursie la Santa Claus Village etc. Exista insa si activitati optionale, precum vizitarea Gradinii Zoologice polare Ranua Wildlife Park. O astfel de excursie costa 120 euro. O excursie safari snowmobile la o forma de reni costa aproximativ 1o0 euro pentru adulti si 80 euro pentru copii, iar un safari cu husky costa in jur de 90 si, respectiv, 45 euro de persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea