Vacante

#destinatii de vacanta #vacanta #grecia #destinatii #italia

Ce alimente cumpara romanii pentru acasa, din destinatiile de vacanta

Una dintre fetele shoppingului nu are de-a face nici cu hainele, nici cu electrocasnicele sau alte produse de acest tip. O vacanta in strainatate poate fi cel mai bun prilej pentru a cumpara ... mancare. De obicei, este vorba despre produse care fie nu se gasesc in tara in acea forma, fie sunt mult mai ieftine decat in Romania.

Iata in continuare cateva alimente cumparate din strainatate, de catre turistii romani, pentru a fi consumate acasa:
 

Grecia
 

Sunt binecunoscute autocarele care se intorc din Grecia cu turisti si cu mult, mult ulei de masline. In Grecia, uleiul de masline este mult mai ieftin decat cel disponibil in Romania, insa numai daca stii unde sa cauti. Nu cumpara niciodata din magazinele turistice cu diverse suveniruri , printre care si sticlute mici de ulei, impachetate frumos. In astfel de locuri poti plati 7 euro pentru o sticluta mai mica de jumatate de litru. Mergi in mini sau supermarketurile obisnuite, in magazinele de unde se aprovizioneaza si grecii. Vei gasi canistre de 5 litri de masline extravirgin la aproximativ 20 euro.
 

Italia
 

Cine ar rezista tentatiei de a cumpara paste italienesti, de la ele de-acasa? Disponibile in toate formele, compozitiile si sortimentele (rigatoni, farfalle, pennoni etc), pastele italienesti sunt produse calitative, usor de transportat, care nu ocupa loc mult si nici nu-ti ingreuneaza bagajul prea tare. O punga de mici dimensiuni de paste te costa 3 euro si poate fi cel mai ieftin si mai util suvenir din vacanta ta in Italia. Cumpara paste din pietele italienesti si supermarketuri .
 

Turcia
 

Pe langa bijuterii, covoare sau haine de piele, Turcia este atractiva si pentru numeroasele sale tipuri de condimente, pentru cafeaua aromata de buna calitate si, de ce nu, pentru celebrul rahat turcesc (lokum). In afara de magazinele mari, cu preturi afisate, peste tot in Turcia trebuie sa negociezi daca nu vrei sa platesti minim dublu pretul corect al produsului. Pentru a porni cu un avantaj, ocoleste bazarurile devenite atractii turistice si mergi in cartiere si in magazine unde se duc locuitorii zonei sa-si faca cumparaturile zilnice. Vei putea gasi astfel preturi mai bune. Rahatul este mai scump in marile orase decat in regiunile rurale sau pe litoral.
 

Slovenia
 

In Slovenia gasesti bucati intregi de prosciutto chiar la producatorii locali. Cea mai mica bucata intreaga se vinde la aproximtaiv 100 euro. Vinurile sunt de foarte buna calitate, la un pret mediu, de aproximativ 25 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea