Vacante

#kusadasi #destinatii de vacanta #bani de buzunar # vacanta kusadasi

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Kusadasi

Kusadasi este una dintre destinatiile de top de pe riviera turceasca. Aflata in vestul Turciei, cu deschidere la Marea Egee, statiunea Kusadasi este una dintre cele mai mari si mai populare destinatii de vacanta de pe litoralul turcesc. Daca vrei sa-ti petreci o vacanta aici, afla cati bani de buzunar sa ai la tine pentru a profita de toate facilitatile oferite de aceasta statiune.

Kusadasi nu este o destinatie scumpa, avand hoteluri de toate categoriile. Multe unitati hoteliere sunt nepretentioase, pentru turistii interesati de un sejur modest la mare, cu o camera si o baie, fara multe facilitati. Exista, insa, si hoteluri scumpe. Statiunea este mare si ofera numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. Nu toate, insa, sunt gratuite. Iata cateva preturi in Kusadasi:


1 Mancare si bautura in Kusadasi


In Kusadasi, zona de coasta este impanzita de restaurante si fastfood-uri. Un fel principal costa in jur de 15-20 lire, iar o pizza poate costa 10-15 lire turcesti. Mai ieftine sunt produsele de fastfood precum kebabul, la 2-3 lire. Sucurile costa aproximativ 5 lire.


2 Excursii in Kusadasi

 

Statiunea Kusadasi este foarte ofertanta pentru amatorii de excursii. Kusadasi este punctul de plecare pentru multe excursii in imprejurimi. De aici se poate ajunge la Efes, Casa Fecioarei Maria, Moscheea Isabey, Pamukkale, se pot vizita cetatile antice Didima, Milet si Priene si chiar se poate face o escapada in Grecia, pe insula Samos.

Pentru aceasta din urma, se ia feribotul din Kusadasi pana in Samos. Poti opta pentru un bilet dus, la 35 euro sau pentru un bilet dus-intors in aceeasi zi, la 40 euro. Copiii cu varste pana in 5 ani beneficiaza de o reducere de 50%.

O croaziera pe Marea Egee cu pranz inclus te costa 10 euro, iar pentru o excursie la Pamukkale platesti in jur de 25 euro, cu pranz inclus.


3 Shopping in Kusadasi


Principala zona de shopping se afla in centrul orasului, unde sunt cateva strazi cu diverse magazine si buticuri. Exista magazine si de-a lungul coastei, dar si in bazarul statiunii. Turistii gasesc aici covoare, haine si incaltaminte de piele, ceramica, aparate electronice, bijuterii, artizanat, condimente, suveniruri etc. Un suvenir simplu costa 2-5 euro. Este important de stiut ca in bazar si in cele mai multe magazine din Turcia trebuie sa negociezi.

Sursa foto: virtualtouris.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea