Vacante

#catania #italia #sicilia

Catania, la umbra vulcanului Etna

Catania este una dintre cele mai mari orase ale Italiei si printre cele mai importante din Sicilia. Pentru turistul care strabate aceasta tara, Catania este mai degraba un popas decat o destinatie pentru o vacanta indelungata. Cu toate acestea, apropierea de vulcanul etna si lunga istorie a asezarii face din Etna o zona care are ce arata oricui pune piciorul aici.

Catania este capitala provinciei cu acelasi nume. Orasul se afla pe coasta estica a Italiei, la sud de vulcanul Etna. Din cauza apropierii de vulcan, zona a suferit de-a lungul timpului eruptii si cutremure mari. Hr. Ca marime, orasul este al doilea ca marime din Sicilia si printre primele 10 orase din Italia.


Atractii turistice in Catania


Desi are numeroase constructii in stil baroc si o istorie cel putin interesanta, umbrita de vulcanul Etna, Catania reprezinta o zona de trecere pentru turistii care se indreapta spre Palermo, Siracuza sau alte regiuni ale Italiei.
In oras se pot vizita multe alte obiective turistice, precum doua amfiteatre , Odeonul (secol III), Apeductul Roman, Forumul Roman , structuri de bai romane, numeroase biserici si catedrale vechi. Centrul orasului, realizat in stil baroc, a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO.  De asemenea, exista diverse castele si palate, precum Castello Ursino, de secol XIII sau Palatul Biscari. Acesta din urma este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase palate ale Cataniei.

Orasul a fost infiintat tocmai in secolul VIII, i. Astfel, orasul pastreaza inca destule monumente care merita sa fie vizitate. Turistii care vor sa faca cunostinta cu simbolul orasului trebuie sa ajunga la Fantana Elefantului (Fontana dell’Elefante), opera a arhitectului Vaccarini. Fantana, datand din secolul al XVIII-lea, se afla in Piazza del Duomo, inconjurata de mai multe cladiri in stil baroc. O alta fantana celebra a orasului este cea care poarta numele raului acestuia: Fontana dell”Amenano.

Domul este dedicat Sfintei Agata, cea care este si patronul spiritual al orasului Catania. Initial, Domul din Catania a fost ridicat in secolul al XI-lea, dar dupa distrugerile suferite din cauza unui cutremur din 1693, a fost reconstruit.

 

Transport si cazare in Catania



Pentru a ajunge in Catania poti merge cu mai multe mijloace de transport . Catania este legata de alte orase importante ale Italiei prin trenuri si autobuze. Din Romania, exista zboruri directe la companii aeriene lox cost spre aceasta destinatie.

Agentiile de turism din Romania ofera pachete de sejururi in Catania si oferte de tip city break. De exemplu, o vacanta de 5 nopti costa 500 euro de persoana, pret in care sunt incluse transportul cu avionul, cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3-4 stele si asistenta turistica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea