Vacante

#pasti #romania #vacanta #turist #turism #maramures #marginimea sibiului #litoral #sinaia #predeal #valea prahovei

Cat te costa vacanta de Pasti in Romania

In acest an ofertele turistice pentru mini-vacanta de Pasti le ofera celor care nu vor sa plece din Romania posibilitatea de a alege atat destinatii considerate “de fite”, dar si linistea unei pauze in zonele rurale. Preturile nu au crescut fata de anul trecut, iar proprietarii de pensiuni si hotelierii le ofera celor care le trec pragul pachete la preturi speciale. Va prezentam in cele ce urmeaza si cateva repere de pret pentru pachetele de vacanta pentru perioada sarbatorilor pascale.
 

De Pasti in statiunile de pe Valea Prahovei
 

Si in acest an una dintre cele mai cautate destinatii romanesti este cea constituita de zona montana de pe Valea Prahovei. Statiunile Predeal, Sinaia, Poiana Brasov, Bran, Balea incearca sa ii atraga pe turisti sa petreaca cele cateva zile de vacanta de Pasti pe teritoriul lor. Preturile sunt printre cele mai scumpe din toata tara, un sejur ajungand la suma de 200 de euro de persoana la un hotel de patru stele.

Ar trebui sa stii ca la Predeal si Poiana Brasov preturile pentru un sejur la hotelurile de patru stele, cu o durata de patru sau cinci zile, cu micul dejun inclus in pret, sunt de aproximativ 200 de euro/persoana, in camera dubla. Daca vei alege insa vilele sau hotelurile de trei stele, preturile mai scad, ajungand la sume de 500 - 550 de lei de persoana, pentru un sejur de patru-cinci zile, in camera dubla.

Iar daca optezi pentru pensiuni, preturile sunt cuprinse intre 400 si 700 de lei pentru o camera dubla, pentru un sejur de trei sau patru zile, avand insa posibilitatea de a inchiria un apartament intreg la preturi cuprinse intre 850 si 1400 de lei, in functie de marimea acestuia si durata sederii. In plus, vei putea negocia cu proprietarii si un pret pentru pregatirea mesei de catre proprietari .

Preturile sunt sensibil mai mici in statiunile mai mici din jur. In Sinaia, Moeciu ori Bran poti gasi cazare la hoteluri de trei stele cu preturi de aproximativ 450-550 de lei de persoana pentru un pachet de trei-patru nopti. Daca alegi insa varianta cazarii la pensiune sau vilele particularilor din zona, pentru acesti bani vei beneficia si de masa speciala de Pasti sau o reducere pentru mai multe persoane.

Daca alegi Valea Prahovei pentru vacanta de Pasti, nu uita ca ai la dispozitie multiple posibilitati de petrecere a timpului liber: vizite la muzee si castele in destinatiile din zona, schiat, pentru cazul in care vei mai prinde zapada, zbor cu parapanta, alpinism, miscare in aer liber si drumetii montane, plimbari cu sania sau caruta, pentru cei care opteaza sa mearga la sat etc..
 

In nordul Moldovei de Pasti
 

Cei care isi doresc sa petreaca Sarbatorile in locuri considerate mai aproape de Dumnezeu, vor alege mai ales zona Bucovinei, acolo unde vor putea vizita manastirile din nordul Moldovei. Insa nu doar acest obiectiv turistic este la indemana celor care merg in nordul Moldovei, ci si alte locuri pline de istorie: cetati, muzee, biserici de pe vremea domnitorilor moldoveni, partii de ski.

Ca sa petreci sarbatorile in Bucovina ar trebui sa-ti planifici din timp vacanta, pentru ca multi turisti se indreapta spre aceasta parte de tara cu ocazia Pastelui. Daca nu ai facut inca acest lucru, ar trebui sa stii ca acum ofertele pentru zona de nord a tarii au preturi diferentiate in functie de tipul de cazare cautat si de serviciile oferite.

Hotelurile au preturi mai mari : cele de patru stele ofera pachete de cazare de patru-cinci zile pentru 650-850 de lei, pentru o persoana, cu mic dejun inclus, in timp ce cele de trei stele ofera sejururi de minim trei zile pentru preturi incepand cu 400 de lei de persoana, cu mic dejun inclus.

Daca optezi pentru o vacanta cu gust traditional, atunci ar trebui sa alegi pensiunile din localitatile bucovinene. Preturile practicate de proprietarii acestora se situeaza intre 120 si 200 de lei pe noapte pentru o camera dubla, cu mic dejun sau demipensiune incluse in pret.

Pentru cei care aleg sejururi mai lungi preturile variaza intre 400 si 1000 de lei pentru o mini-vacanta de patru-sase zile, pentru o persoana, in care sunt incluse si cine speciale in vinerea dinaintea Pastelui, in zilele de Pasti, dar si cu mers la biserica in noaptea de Inviere.

Iar daca vrei sa vezi cum se desfasoara anumite activitati precum vopsitul oualor sau cum se fac anumite mancaruri traditionale , iti poti negocia cu gazdele prezenta la acestea si la alte activitati optionale.
 

Maramuresul si Marginimea Sibiului , alte destinatii traditionale
 

Daca vrei sa simti gustul sarbatorilor pascale autentice, in zone care pastreaza inca foarte bine obiceiurile traditionale, atunci trebuie sa te indrepti spre Maramures sau Marginimea Sibiului.

In cazul in care vrei sa incerci atmosfera maramureseana, ar trebui sa pregatesti un buget din care numai pentru cazare sa dedici intre 500 si 800 de lei de persoana, pentru un pachet de trei sau patru nopti cazare la hotel de trei stele, cu mic dejun si mesele festive incluse. Daca optezi pentru pensiunile din zona va trebui sa pregatesti intre 80 si 150 de lei pentru cazare pe noapte sau aproximativ 50 de euro pe zi, pentru o persoana, cu cazare, demipensiune si cinele festive de sarbatoare, pentru o vacanta de minim trei zile.

Preturile sunt asemanatoare si in Marginimea Sibiului, acolo unde vei putea incerca mai ales casele traditionale si pensiunile. Preturile sunt cuprinse intre 60 si 130 de lei pe noapte pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus, iar pachetele de Pasti ajung la sume cuprinse intre 500 si 650 de lei pentru sejururi de patru sau cinci nopti, cu demipensiune si cinele de sarbatoare incluse.
 

Incearca Pastele pe litoral sau in Delta
 

Operatorii turistici de pe litoral si din zona deltei si-au adaptat si ei ofertele perioadei pascale. Astfel, cei care vor sa petreaca sarbatorile pe malul marii sau in apropierea Dunarii, pot opta intre ofertele din aceasta zona. Daca vrei sa mergi la mare pentru cateva zile de Pasti atunci ar trebui sa scoti din buzunar intre 250 si 700 de lei, pentru un pachet de minim doua nopti. In acest pret sunt incluse cazarea si micul dejun si, in anumite cazuri, demipensiune sau cinele festive de Pasti.

Iar daca vrei sa ajungi in Delta, ar trebui sa stii ca preturile sunt sensibil mai mici ca la mare, mai ales datorita faptului ca vei putea opta mai ales pentru pensiuni si vile, acolo unde preturile sunt cuprinse intre 80 si 150 de lei pe noapte, fie pentru o camera, fie pentru o persoana. Iar daca vrei sa mergi la hotel, preturile la hotelurile de patru stele ajung la valoarea de 840 de lei pentru o persoana, pentru un pachet cu trei nopti cazare si pensiune completa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea