Vacante

#florenta #italia

Cat te costa un weekend in Florenta II

este atragatoare pentru turisti deoarece contine cam tot ce ti-ai putea dori: monumente de arhitectura impresionante, opere de arta unice, cunoscute in , hoteluri mici si cochete, stradute pitoresti cu magazine si terase,viata de noapte, imprejurimi bucolice, etc.

In general, este preferabil sa-ti petreci cel putin 4 zile in florenta , ca sa vezi cea mai importanta parte a acesteia.

Unde faci cumparaturi in Florenta

Una dintre zonele predilecte pentru shopping este . Gasesti aici magazine cu suveniruri , magazine de antichitati , precum si cele cu bijuterii din aur si argint. Pentru cele mai scumpe magazine trebuie sa mergi in Via dei Tornabuoni.

Cat te costa mancarea si bautura in Florenta

In Florenta sunt sute de restaurante, iar serviciile de sunt in general existente peste tot. Iata cam ce gasesti intr-un meniu:- Antipasto, o gustare rece din salam, branza, bruschete, costita, etc.

- Primo piatto, felul intai, care consta din paste, lasagna, spaghete, etc.

- Secondo piatto este felul principal, de obicei din carne sau peste, garnisit cu salata (insalata) sau cartofi prajiti .

- Dolce este desertul, constand din inghetata, tiramisu, tort, prajituri in foetaj, etc.

- Cafeaua poate fi Macchiato, Corto, Lungo, Coretto, etc.

- Ammazzacaffe este o bautura care se serveste dupa cafea, un lichior dulce, un Grappa, etc. Italienii nu obisnuiesc sa bea cappucino dupa un pranz sau o cina.

O sticla de bere este cam 1 euro, iar o cafea, 1.30 euro. Un pahar de vin costa ceva mai mult, de la 3 euro in sus. Cand ti-e foame si vrei sa iei o gustare din mers, gasesti pizza la bucata, la tarabele existente, intre 2.10 si 3 euro.

Ce trebuie sa vizitezi in Florenta

Cea mai buna perioada sa vizitezi Florenta este la sfarsitul primaverii si inceputul verii, sau la sfarsit de vara si inceput de toamna. Eviti astfel aglomeratia si profiti de o vreme superba, foarte placuta pentru plimbari pe stradutele florentine.

Toscana peisajDaca simti nevoia de un ghid, ai la indemana varianta unui tur de oras. Acesta se realizeaza fie dimineata, fie dupa amiaza si costa in jur de 60 de euro.

In Florenta gasesti cele mai frumoase palate ale Renasterii, Palazzo Vecchio, La Galleria degli , Palazzo del Podesta, Palazzo Pitti, Palazzo Strozzi. Statuia lui David, creata de Michelangelo, se afla in Piata Michelangelo, unde gasesti si Biserica San Lorenzo.

Florenta este unul dintre cele mai ofertante orase din punct de vedere cultural, astfel incat vei gasi pretutindei informatii despre obiectivele sale turistice de top. Important este sa-ti faci un program, astfel incat sa te incadrezi in timp.

Turistii care doresc sa vada si zonele inconjuratoare, pot face excursii in regiunea Chiani, pentru 45 euro de persoana.  In cazul in care inchiriezi o masina, platesti intre 35 si 50 de euro pe zi. Poti ajunge destul de usor si in Pisa, ca sa vezi celebrul turn.  Pretul unei excursii este de 60 de euro.  

Prima parte a acestui articol o gasesti aici.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea