Vacante

#sarbatori #oferte de sezon #marea neagra

Cat te costa Sarbatorile pe malul Marii Negre

Te-ai gandit cum ar fi sa mergi pe litoral in mijlocul iernii si sa vezi marea inghetata in timp ce dai noroc cu cei dragi cu o cana de vin fiert? Nu multa lume se gandeste la mare altfel decat pe timpul verii, asa ca ai putea avea surpriza sa o regasesti altfel in aceasta perioada: mai romantica si speciala. In plus, cum nu sunt multi cei care sa se ingramadeasca sa faca Sarbatorile la mare, ai putea sa mai gasesti si locuri libere.

Litoralul Marii Negre nu se inchide in timpul iernii, chiar daca marea este de multe ori inghetata. Asa ca daca te-ai gandit sa oferi familiei tale o vacanta speciala, poti alege intre statiunile romanesti si cele bulgaresti.

Majoritatea locatiilor de pe litoralul Marii Negre au oferte pentru Craciun si Revelion cu pachete de cazare si masa de sarbatoare, de Craciun si Revelion, la vile, apartamente, pensiuni si restaurante.

 Sarbatori pe litoralul romanesc

Destinatiile de pe litoralul romanesc pot fi atractive si iarna. Preturile sunt mult mai mici decat in timpul verii, iar pachetele speciale nu lipsesc nici ele. Asadar, pentru cei care vor sa se plimbe de Craciun pe esplanada inghetata din Constanta sau sa vada focurile de artificii de pe cerul constantean in noaptea de Revelion, trebuie sa stie ca pot alege intre apartamentele si vilele din oras, care ofera cazare la preturi cuprinse intre 80 si 200 de lei, pentru o camera, pe noapte. De asemenea, cei care vor sa inchirieze un apartament sau o vila, in intregime, pot plati intre 100 si 200 de lei pe zi.

In plus, la hotelurile din oras exista pachete de Craciun sau de Revelion, care includ doua sau trei nopti de cazare si masa festiva cu ocazia fiecarei sarbatori si costa intre 400 si 600 de lei de persoana.

Pentru ce care vor sa stea la o vila sau un apartament in Mamaia pe perioada sarbatorilor, ar trebui sa stie ca numai pentru cazare vor trebui sa scoata din buzunar intre 70 si 200 de lei pe noapte, pentru o camera, in functie de durata sederii. In cazul in care vor dori sa beneficieze si de masa speciala de sarbatori, aceasta ii va mai costa cateva sute de mii de lei vechi.

Insa exista si posibilitatea de a inchiria un apartament sau o vila in intregime, acest lucru costand intre 200 de lei si peste o mie de euro, in functie de capacitatea vilei si perioada de inchiriere. In plus, nu ar trebui uitat faptul ca preturile pot fi si negociate cu proprietarii. La hoteluri, preturile sunt sensibil mai mari, insa exista si oferte de pachete de Sarbatori, care au preturi ce nu coboara sub 240 de lei de persoana, pentru un sejur de trei zile.

In celelalte statiuni, preturile coboara usor, in functie de amplasament si de serviciile oferite. Costul unei nopti de cazare in statiuni precum Costinesti sau Eforie Nord ajunge sa fie cuprins intre 50 si 140 de lei pe camera. Proprietarii ofera insa si pachete de cazare pe perioada Sarbatorilor, de doua sau trei zile, care ajung pana la 750 de lei pentru o camera pentru sase zile de cazare. In aceste preturi nu sunt incluse insa mesele.

Sarbatori pe litoralul bulgaresc

Bulgarii s-au gandit la modalitati de a atrage turistii pe litoralul vecin si pe perioada Sarbatorilor de iarna, de aceea au alcatuit pachete turistice speciale, pentru Craciun si Revelion. Astfel, in hotelurile din Nisipurile de Aur , Varna sau Balchik, preturile sunt cuprinse intre 120 si 200 de euro de persoana, pentru un pachet de trei nopti, in regim all-inclusive.

Pentru cei care aleg sa mearga de Revelion in Bulgaria, ei beneficiaza si de masa festiva in noaptea Anului Nou, dar si de posibilitatea de a opta pentru un pat suplimentar in camera, pentru copil, care poate costa intre 60 si 100 de euro pentru toata perioada pachetului. De asemenea, pentru hotelurile care au servicii de spa, acest serviciu le este oferit gratuit.

Pe de alta parte, pentru cei care vor sa mearga in Bulgaria platind pentru fiecare noapte, preturile ajung intre 20 si 80 de euro, in functie de perioada aleasa si de serviciile pentru care a optat clientul (doar cazare, cazare si mic dejun, demipensiune sau all inclusive). Ei au acces gratuit si la salile in care se pot desfasura diferite activitati interioare: tenis de masa, bowling, piscina etc.

Cei care aleg aceasta varianta de petrecere a Sarbatorilor ar trebui sa stie faptul ca agentiile de turism pot oferi si transport spre Bulgaria pentru turisti, la preturi de 40 de euro pentru un adult si 30 de euro pentru copii, pentru o calatorie dus-intors. La acest pret ar trebui sa adaugati si taxele obligatorii de statiune, care sunt cuprinse intre 3 si 10 euro, in functie de statiune.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea