Vacante

#sighisoara #delta_dunarii #destinatii #destinatii vacanta #destinatie #horezu # monument unesco

Cat te costa sa vizitezi destinatiile UNESCO din Romania

Cele mai cunoscute monumente UNESCO ale Romaniei sunt Delta Dunarii si manastirile pictate din Bucovina. Pe langa acestea, Romania are si alte obiective turistice declarate monumente ale patrimoniului mondial. Toate sunt realizate de om, Delta Dunarii fiind singurul monument UNESCO natural.

Organizatia UNESCO a fost fondata in 1945 si are ca scop contribuirea la pacea si securitatea mondiala, prin colaborarea intre tari in folosul educatiei, culturii, stiintei si comunicatiilor. Iata in continuare cati bani trebuie sa scoti din buzunar pentru trei dintre monumentele UNESCO romanesti.
 

Cat te costa o vacanta in Delta Dunarii
 

Pana la scurgerea ei in Marea Neagra, Dunarea formeaza cea mai mare si mai bine pastrata delta din Europa. Aceasta adaposteste peste 300 de specii de pasari si in jur de 45 specii de pesti de apa dulce . Delta Dunarii a fost introdusa in lista UNESCO in anul 1991.

Perioada cea mai buna de vizita este vara. Turistii pot alege un sejur la o pensiune sau la un hotel. O camera la un hotel de 3 stele costa 90 lei pe noapte. Cea de-a doua varianta o reprezinta croazierele pe Dunare. In acest caz, se locuieste pe un hotel-plutitor, cu servicii de pensiune completa. Preturile pornesc de la 30 euro pe noapte.
 

Cat te costa o vacanta in Horezu
 

Orasul Horezu se afla in Valcea, in partea central-vestica a Romaniei. Zona este renumita pentru productia de ceramica si traditiile stravechi care s-au pastrat aici. In 1993, Manastirea Horezu era declarata patrimoniu mondial UNESCO. Fondata in 1690 de catre Constantin Brancoveanu, manastirea este un exemplu de capodopera in stil brancovenesc. In secolul al XVIII-lea, scoala de pictura murala si icoane era cunoscuta in toata regiunea balcanica. Astazi, ceramica de la Horezu este apreciata pe plan international.

In Horezu, forma de cazare cea mai raspandita o reprezinta pensiune. O camera dubla costa 100 lei pe noapte intr-o pensiune de 3 margarete, fara mese sau 140 lei cu trei mese pe zi.
 

Cat te costa o vacanta in Sighisoara
 

centrul istoric al Sighisoarei a fost declarat monument UNESCO in 1999. Sighisoara este unul dintre cele mai frumoase orase medievale ale Romaniei si adaposteste inca urme ale culturii saxone, vechi de peste 850 de ani.

Preturile pentru o camera dubla la o pensiune de 3 margarete incep de la 70 lei. Pentru un hotel de 3 stele, pretul unei camere este de aproximativ 130 lei pe noapte.
 

Sursa foto: worldwalks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea