Vacante

#londra #anglia #obiective turistice #atractii turistice #obiective turistice londra #atractii turistice londra #intrare obiective turistice #preturi

Cat te costa obiectivele turistice din Londra

Multa vreme, Londra a fost coonsiderata una dintre cele mai costisitoare metropole europene. Odata cu aparitia crizei economice, preturile au mai scazut, insa nu suficient de mult pentru un buget mic de vacanta. Iar cand trebuie sa platesti in lire sterline, iar intrarile la obiectivele turistice sunt in general peste 10 lire, este nevoie sa-ti calculezi cu grija bugetul.


Palace of Westminster (Houses of Parliament)


Houses of Parliament este gazduita in Palace of Westminster, unul dintre cele mai importante monumente din Anglia, cu o vechime de aproape 1000 de ani. Un bilet intreg costa in jur de 12 lire sterline. Persoanele pensionate si copiii beneficiaza de reduceri. Afla detalii despre vizita pe site-ul oficial.

Cea mai buna perioada de vizita este vara, cand parlamentul se afla in vacanta. Tururile pentru vizitatori se fac dupa un program care difera in functie de luna si de ziua din saptamana.


Tower Bridge


Desi are numai vreo suta de ani vechime, Tower Bridge a ajuns in topul celor mai cunoscute poduri din intreaga lume.

Biletul pentru adulti costa 7 lire. Pentru alte tipuri de vizitatori, exista reduceri. Gasesti detalii pe site-ul oficial.


Buckingham Palace


I se mai spune si “Buck House”, in limbajul neliterar. Palatul Buckingham este considerat cea mai vasta resedinta particulara din Londra.

Sursa foto: thelondonchauffeurs.co.uk

Palatul este deschis vizitatorilor numai cateva luni pe an, din iulie in septembrie. Fiind unul dintre obiectivele turistice de top ale Londrei, si biletul de intrare costa mai mult. Un bilet de adult costa 14 lire, in timp ce pretul pentru copii este de 8 lire sterline.


London Eye


Nu poti vizita Londra fara o panorama de sus asupra orasului, din celebra roata London Eye. Este considerata cea mai mare roata de observare din lume. Cei care opteaza pentru aceasta forma de distractie au parte de 30 de minute in care se pot bucura de panorama, atat cat dureaza o rotatie completa.

Preturile sunt variante, in functie de oferta pentru care optezi: de zi, de noapte, standard etc. Un “zbor” standard costa 17.88 lire sterline. Afla mai multe detalii de pe site-ul oficial.


The Tower of London


Chiar in centrul Londrei, ai ocazia sa vizitezi un monument intrat in patrimoniul mondial UNESCO: Turnul Londrei. Mai este cunoscut si ca “White Tower” (Turnul Alb) si are o istorie interesanta, functionand, de-a lungul vremii, in moduri total diferite: inchisoare, fortareata, palat regal.

Turnul Londrei face parte dintre obiectivele turistice costistoare, pretul unui bilet intreg ajungand la 17 lire sterline. Pentru copii, pretul este de 9.50 lire sterline. Afla detalii de pe site-ul oficial.


Westminster AbbeySursa foto: lincolnmotorhomehire.co.uk


In apropierea Palatului Westminster se afla catedrala in stil gotic Westminster Abbey. Monumentul religios este unul dintre cele mai importante locuri din intreaga Anglie, aici fiind locul de incoronare si de inmormantare a monarhiei tarii. Pretul unui bilet intreg este de 15 GBP. Detalii despre preturi si reduceri gasesti pe site-ul oficial.

Persoanele care participa la slujbele religioase au intrarea libera.


Madame Tussauds


Muzeul de ceara Madame Tussauds din Londra este un obiectiv turistic oarecum controversat. Pe de o parte, este poate cel mai cunoscut muzeu de ceara din lume, pe de alta parte, a ajuns in topul celor mai dezamagitoare atractii turistice.

Modul de executie al personajelor din ceara este destul de realist, ceea ce atrage vizitatorii, care se fotografiaza langa celebritatea dorita. Pe de alta parte, turistii care nu sunt deloc interesati de asa ceva pot gasi dezamagitor muzeul. Pretul unui bilet este printre cele mai mari din Londra, in ceea ce priveste obiectivele turistice. In timpul zilei, un bilet costa 25.54 GBP de persoana.

Pe de alta parte, exista posbilitatea sa alegi un bilet combinat, care ofera accesul atat la London Eye, cat si in muzeu. In timpul verii si in perioadele de vacanta si de sarbatori, muzeul devine aglomerat. Afla  alte detalii de pe site-ul oficial.


Muzeele de stat sunt gratuiteSursa foto: essential-architecture.com


Londra rivalizeaza cu cele mai importante centre culturale ale Europei, ca numar de muzee. Muzeele finantate de stat au intrarea libera, iar numarul acestora este foarte mare, astfel incat orice turisti venit in Londra va gasi macar cateva interesante pentru el.

Dintre acestea, British Museum este unul dintre cele mai populare, milioane de vizitatori trecandu-i pragul in fiecare an.


Cat te costa excursii optionale


Daca mergi in Londra printr-o circuit organizat , atunci se poate sa ti se propuna diverse excursii optionale.
Una dintre ele este o excursie la Greenwich, unde se pot vizita Muzeul Maritim, Observatorul astronomic si Meridianul Zero. Excursia se face cu vaporasul pe Tamisa si costa in jur de 10 GBP de persoana.

Acelasi pret poate fi perceput pentru o excursie la Castelul Windsor. Pentru Stonehenge si catedrala din Salisbury, excursia costa 65-85 euro de persoana.

Cei care doresc sa viziteze Casa Natala si mormantul lui W. Shakespeare, trebuie sa faca o deplasare in Stratford–upon–Avon. O astfel de excursie ajunge la 80-100 euro de persoana.


Este bine sa stii
 

1 Preturile si informatiile de pe site-urile oficiale pot sa nu fie actualizate mereu. De asemenea, tarifele biletelor si programul de vizitare pot fi modificate oricand. De aceea este important sa verifici inainte de plecarea in vacanta, consultand surse diferite: site-urile oficiale de turism ale orasului/obiectivelor turistice, ghidul turistic de buzunar, turism prin care calatoresti etc.

2 Cursul valutar pentru 1 lira sterlina (GBP) este de = 4.5007 Ron, la data de 13 martie 2010. Daca vizitezi primele 7 obiective turistice, platind de fiecare data un bilet intreg, suma ajunge la aproximativ 109 GBP, adica 490 Ron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea