Vacante

# evenimente festive #carnavalul de la rio #evenimente #dubai shopping festival # oktoberfest # sarbatori religioase #chinese new year

Cat te costa o vacanta la evenimente festive in jurul lumii

De-a lungul anului au loc numeroase sarbatori culturale, religioase sau de alta natura. Acestea atrag nu doar localnicii, dar si strainii, datorita petrecerilor cu muzica, dans si mancare traditionala . La inceput de an, alege o destinatie si o data care iti permit sa iei parte la un astfel de eveniment.

Iata in continuare cateva evenimente festive din jurul lumii:
 

1. Chinese New Year
 

Anul Nou Chinezesc are o semnificatie puternica pentru chinezi, in timp ce pentru turisti acesta inseamna focuri de artificii, un adevarat festin culinar si parade colorate, cu costume traditionale. O vacanta de 10 zile in China, la Chinese New Year, costa de la 1500 euro de persoana.
 

2. Dubai Shopping Festival
 

Primele zile din ianuarie constituie un prilej pentru cumparaturi la preturi mici. Capitala cumparaturilor este Dubaiul, iar in ianuarie - februarie, timp de o luna de zile, Dubai Shopping Festival constituie cel mai mare eveniment de shopping din lume.

Oferta de produse este practic nelimitata in numeroasele mall-uri si bazaruri din Dubai, iar preturile sunt pentru toate buzunarele. O vacanta la Dubai Shopping Festival costa de la 600 euro de persoana.
 

3. Carnavalul de la Rio de Janeiro si de la Venetia
 

Unul implica o lunga calatorie, altul nu necesita mai mult de 3 ore, primul costa peste 1000 euro, al doilea costa numai 350 euro. Ambele carnavaluri, insa, merita o calatorie. Cei care vor sa participe la un astfel de eveniment trebuie sa-si planifice foarte bine vacanta, in avans, pentru a se asigura ca gasesc bilete si beneficiaza de preturi accesibile.
 

4. Full Moon Party, Thailanda
 

Cei care calatoresc in Thailanda ar trebui sa faca tot posibilul sa ajunga in Ko Pha Ngan cand este luna plina. Aceasta destinatie este vestita pentru petrecerile pe plaja, pe plan international. In cluburi vin DJ din toata lumea, iar distractia tine pana tarziu. O camera la un hotel de 3 stele din Ko Pha Ngan costa de la 10 euro pe noapte.
 

5. Oktoberfest, Munchen
 

In toamna, Germania devine deosebit de atractiva datorita festivalului Oktoberfest din Muchen. La sfarsitul lui septembrie si inceputul lui octombrie, o escapada aici asigura distractia pentru toata lumea. Berea germana, carnatii, preparatele traditionale si muzica buna sunt un motiv destul de bun pentru a participa la acest eveniment cel putin o data in viata.

Un city break in Munchen cu ocazia festivalului are pretul de pornire de la 250 euro.
 

Sursa foto: destination360.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea