Vacante

#paris #craciun #targ de craciun #piata de craciun #austria #viena #innsbruck

Cat te costa o vacanta de Craciun in strainatate I

Vacantele pentru 2008 din perioada sarbatorii crestine, propuse de operatorii de turism, au ca principale destinatii tarile europene in care se organizeaza targuri de Craciun, cele care detin statiuni montane la mare cautare in iarna , sau destinatii mai indepartate, fie ele si exotice.

Va prezentam in prima parte a acestui articol cateva oferte pentru Franta si Austria.

Craciun in Viena

Din luna noiembrie si pana la sarbatoarea crestina a nasterii Mantuitorului, in toata Austria se organizeaza Piete de Craciun, cunoscute sub numele de "Christkindlmarkte" . Anual, circa 25 de piete de craciun apar in Viena, iar cele mai cunoscute sunt: Graz Christmas Market, langa Biserica Franciscana, Innsbruck Christmas Market, in Orasul Vechi din Landhausplatz si Schonbrunn Christmas Market, langa Palatul  Schonbrunn. Targurile atrag turisti din toata Europa, gratie produselor gastronomice cu ingrediente locale si a diversitatii dulciurilor vandute aici. Pentru acestea din urma se organizeaza workshop-uri destinate copiilor, in cadrul carora se coc prajituri si se pregatesc diverse deserturi. Bautura locala traditionala se numeste gluhwein, un fel de vin fiert.

Pentru un hotel de 4 stele in centrul Vienei platesti 250 euro. Ajungi rapid in centrul istoric, unde se afla unele dintre obiectivele turistice importante, precum Opera, Academia de Teatru sau Palatul Belvedere.  Conform ofertei Butterfly Tourism, sejurul include 5 nopti de cazare cu mic dejun, intr-o camera dubla, in perioada Craciunului.

O alta oferta in Austria, propusa de agentiile de turism, este cea de shopping in perioada Craciunului. Conform Ecoline Travel, un minisejur de 4 zile costa 515 euro, pentru categoria 5 stele si 375 euro, pentru cea de 4 stele. Oferta asigura transportul cu avionul si cazarea cu mic dejun, in camera dubla. Pentru taxele de aeroport si de securitate, se mai platesc inca 60 euro de persoana. In timpul liber, turistii pot participa la concertul anual Johan Strauss&W.A. Mozart, care are loc in Palatul Hofburg. Un bilet la spectacol costa intre 30 si 52 euro de persoana (categoria a II-ea, respectiv, categoria I). 

Craciun in Innsbruck

Innsbruck este una dintre destinatiile propuse de agentii pentru aceasta iarna, pentru cei care isi doresc o vacanta la ski . O vacanta de Craciun de o saptamana costa 389 euro, conform Flynova. Oferta propune cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele. “Am decis să oferim vacante in Austria impreună cu partenerul TUI Incoming alps&cities. Consideram ca astfel vom putea asigura un raport optim calitate/preţ pentru iubitorii sporturilor de iarna care vor alege serviciile oferite de Flynova.”, a declarat Raimondas Useckas, directorul executiv al companiei, intr-un comunicat de presa.

Piata de Craciun din Innsbruck va fi deschisa intre 21 noiembrie si 28 decembrie 2008, conform Christmas Markets.  Familiile pot profita de programele organizate aici, cu surprize pentru copii, spectacole de muzica si produse culinare locale. Mai multe informatii despre Innsbruck gasesti in articolul “Austria, destinatie de top pentru sarbatorile de iarna”.

Craciun in Paris

Pentru Franta, una dintre ofertele de Craciun este cea a parcului de distractie Disneyland. Sejururile propuse implica in general cazarea cu mic dejun si biletele de intrare in parc. Pentru 3 zile, pretul este de 517 euro, conform Escape Travel, iar oferta include cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele si bilete de intrare in parcul de distractie pentru 3 zile.

Daca alegi sa stai in Paris, suma ajunge la 539 euro de persoana. Oferta include transport cu avionul, 4 nopti de cazare si mic dejun, intr-un hotel de 4 stele, conform MutaTTurism.

Informatii despre atractiile de iarna ale capitalei franceze gasesti in articolul "Un decembrie parizian cu stil si multa distractie".

A doua parte a acestui articol o gasesti aici.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea